BAASJE GEZOCHT

 BAASJE GEZOCHT!

                                                                          Laatste update; 10 okt 2018

Zoals u wellicht gelezen heeft herplaatsen wijzelf géén dieren! Dieren die bij ons komen, blijven en slijten hier hun oude dag. Wel willen wij graag mensen attenderen op dieren in nood.

Er komen wel eens e-mails bij ons binnen van mensen die hun dier niet meer kunnen of willen huisvesten. Wij zouden alle dieren graag een plek willen geven, maar ook wij kunnen niet boven onze opvangcapaciteit uitstijgen. Wij zullen u dan proberen door te verwijzen naar een ander opvangadres.

————————————————————————————————–

 

Op deze pagina hebben we verschillende malen hondjes geplaatst uit onze omgeving, die herplaatst moesten worden.

Op dit moment plaatsen we hier geen dieren meer omdat we geen “herplaatsingssite” zijn.

Wel zijn er ECHT miljoenen (!) huisdieren die een nieuw baasje zoeken. Vandaar dat we u graag doorverwijzen naar onze “links naar stichtingen en asiels”.

We hebben naast onze HUISJE-BIO-BEESTJE Facebookpagina ook nog een extra facebookpagina geopened, namelijk eentje TEGEN ZINLOOS GEFOK. Als we met zijn allen niet stoppen met het fokken van dieren, komt er nooit een eind aan het dierenleed en het dumpen van dieren. Het is namelijk zo dat er voor al die puppies die er per nestje geboren worden ook baasjes moeten zijn voor die pups.  Het is gewoonweg een grote rekensom. Als de broodfokkers, hobbyfokkers en mensen die pretnestjes menen te moeten fokken ermee zouden stoppen en wij met z’n allen onze verantwoordelijkheid voor de dieren die er al zijn, zouden nemen, pas dan zou er minder dierenleed zijn.  

www.facebook.com/pages/Tegen-Zinloos-Gefok/444796268890949?fref=ts

 

Oude berichten;

HOGE ADOPTIE-URGENTIE VOOR VELE VAN DEZE HONDEN NAAR AANLEIDING NOODZAAK TOT INKRIMPING OPVANG WEGENS ZIEKTE.  

Veel van deze honden zitten al jaren in Belgie in het gastgezin en er kwamen er alleen maar bij (noodgevallen en herplaatsingen alsook honden die wel gereserveerd werden toen ze nog in Spanje zaten maar bij aankomst in België niet meer gewenst bleken) Er komen echter zelden passende adoptie-aanvragen voor hen, waardoor het aantal te groot is geworden. Dit zorgt voor een situtie die op lange termijn niet houdbaar is, noch voor de honden, noch voor de pleegmama zelf. Het is geen asiel maar pleeggezin, dus gecombineerd met een voltijdse job en het runnen van de vzw. Mensen lijken het idee te hebben dat deze honden toch al goed zitten en geen adoptie meer nodig hebben. Stuk voor stuk betreft het echter wél honden die letterlijk noodgevallen waren en van de dood gered. Ze zijn nu allen allang adoptieklaar maar niemand wil ze hebben…Op deze manier kunnen we in de toekomst geen andere noodgevallen meer helpen.
Serieus geinteresseerden graag mail naar S2SBelgium@gmail.com of bericht via contactformulier daar bereikbaarheid per telefoon onvoldoende kan gewaarborgd worden. Geen voicemails aub. Dank voor uw begrip.

Honden  ter  adoptie  in  België

Op deze pagina kan u kennismaken met een aantal honden die reeds in een pleeggezin in België verblijven, in afwachting van adoptie. Bijna allen waren dringende noodgevallen in Spanje, kregen zo snel mogelijk een veilige plek in opvang in België maar geraken daardoor blijkbaar in een vergeethoekje…Sommigen zitten reeds 1 à 2 jaar vruchteloos op een eigen plekje te wachten terwijl ze het zo verdienen! http://www.sighthounds2save.be/reeds-in-belgieuml.html

 

Op 31 juli 2011 is het teefje ‘CLOE’ bij ons aangekomen. Ze lijkt wel een beetje op het hondje van ‘Jip en Janneke’ van de boekenreeks van Annie M.G. Schmidt. voor haar fungeren wij als opvanggezin voor de stichting SOS-STRAYS

Dit is haar; INMIDDELS GEADOPTEERD (op 12 aug 2011)

 

   

 Februari 2011

Omdat er zoveel mooie, lieve en aparte honden in de wereld zitten te wachten op een gouden mandje verwijs ik u naar onze knop “Links naar stichtingen”. Bij SOS-STRAYS onder andere, Waar wij Bente, Minne en Poldi van hebben, zijn afgelopen zondag 30 januari 2011, weer ongeveer 60 honden uit Spanje aangekomen. Ze verblijven momenteel bij de verschillende gastgezinnen van de stichting.

 

Op 9 augustus 2010 hebben wij geassisteerd bij het in ontvangst nemen van de 12 honden uit Bulgarije, uit het dodingsstation waar onze hond ‘Abra’ vandaan komt.

Omdat we nauw betrokken waren bij het proces en het afwachten van het transport o.a. door het sms-en met Rumi en de chauffeur, over het verloop van de reis van ongeveer 2000km, vernoemen we de honden natuurlijk hier bij de knop “Baasje gezocht” . De vorige 6 honden, die in mei kwamen, waren zeer snel geplaatst en we hopen dat deze 12 ook snel een gouden mandje zullen vinden

(Anderhalve maand na aankomst waren alle 12 honden geplaatst!! maar ga gerust kijken in dit geweldige asiel! Er zijn namelijk nog honden genoeg die smachtend zitten te wachten op een baasje,..)

Hier enkele foto’s van de aankomst in het asiel in Aken;

 

 

Peetoom of – tante worden??……

In het asiel in Aken hebben ze, zoals ik al eens bij de `hondenupdates` heb genoemd, het geweldige systeem van “Patenschaft”. Paten is het duitse woord voor peetoom of peettante. Je kunt je opgeven als ‘Paten’ en dan met een hond uit het asiel gaan wandelen. Als je dus graag wekelijks wandelt maar zelf geen hond wilt nemen, is dit een ideaal systeem met voordelen voor zowel hond als voor degene die zich opgeeft als “Paten”.

Ook als je twijfelt of een hond bij je past, kun je op deze manier wennen aan een hond en de hond aan jou.

voor meer informatie over de honden of het ‘Paten’ zijn;

www.tierheim-aachen.de