Bestaat er veganistisch hondenvoer?

Er zijn nu meer commercieel verkrijgbaar veganistisch hondenvoer, wat een veilige route is om te nemen, aangezien deze voedingsmiddelen zijn samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van een hond. De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als dierenarts voedingsdeskundige gebruik ik veel vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen.

Hoewel er een aantal commerciële veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit. Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen op plantaardige eiwitten zijn gebaseerd. Huisbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Introduceer het nieuwe voer geleidelijk aan bij uw hond of kat.

Begin met het mengen van het veganistische voedsel met het voedsel op basis van vlees dat ze momenteel eten. Verhoog geleidelijk het veganistische voedselgedeelte en verminder de portie voedsel op basis van vlees gedurende een periode van één tot twee weken. Veel, maar niet alle, honden en katten doen het goed op een veganistisch dieet, dus houd ze nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat het nieuwe veganistische voedsel het met hen eens is. Mogelijk moet u aanpassingen aanbrengen als u huid-, spijsverterings- of andere gezondheidsproblemen opmerkt.

Probeer een ander merk of recept en ga indien nodig terug naar het voeren van het vorige dieet. Ik koos dit dieet voor haar om ethische redenen, maar ook in de hoop dat ze een langer leven zou leiden dan mijn vorige hond die ook vis at, maar op 7-jarige leeftijd stierf aan kanker. In het licht van zowel de nieuwe als eerdere bevindingen suggereren de onderzoekers dat een voedingsgezond veganistisch dieet in feite de gezondste en minst gevaarlijke keuze voor honden kan zijn. Maar waarom zou een kat of een hond nierproblemen hebben? Nou, dat komt waarschijnlijk door de suikerhoudende toevoegingen in gewoon katten- en hondenvoer die bedoeld zijn om het dier verslaafd te maken.

Het percentage honden dat naar verluidt leed aan gezondheidsproblemen was 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. Zoals hierboven vermeld, is plantaardig hondenvoer ook geschikt voor veel honden met allergieën en voedselgevoeligheden. WINCHESTER, Verenigd Koninkrijk Vergeet de hond een bot te geven, honden zouden veel gezonder zijn door vast te houden aan een veganistisch dieet, volgens een nieuwe studie. Een ander argument voor veganistisch hondenvoer is dat we geen hogere waarde moeten hechten aan het leven van het ene dier - uw hond - boven het andere - een landbouwhuisdier dat zijn leven verliest om uw hond te voeden.

Sommige honden in het onderzoek kregen rauw vleesdiëten en deze waren iets gezonder dan de veganistische honden in het algemeen. Ander fruit is veilig en heilzaam voor honden, maar bevat de suikerfructose die honden niet zo goed verteren, dus geef je hond maar kleine hoeveelheden. In plaats van supplementen die uw hond gemakkelijk een overdosis kunnen geven en hun urine te zuur kunnen maken, is het het beste om uw hond dagelijks wat vers voedsel te geven. Studies naar de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet voor honden zijn lang niet zo robuust als menselijke studies die de voordelen aantonen bij het vermijden van chronische ontstekingen, ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes, en gewichtsverlies, wat ook leidt tot lagere hypertensie en gerelateerde aandoeningen.

U kunt plantaardige maaltijden voor uw hond bereiden - als dat zo is, werk dan samen met een hondenvoedingsdeskundige of volg gevestigde recepten, zodat u garandeert dat u uw hond een compleet en uitgebalanceerd dieet geeft, zegt Laverdure-Dunetz - of kies voor commercieel veganistisch hondenvoer. Om de mogelijke gezondheidseffecten van verschillende hondendiëten te helpen verduidelijken, analyseerden professor Andrew Knight en zijn collega's enquêtegegevens van voogden van 2.536 honden die een conventioneel vlees-, rauw vlees- of veganistisch dieet kregen.