BOEKENTIPS

Op deze pagina vindt u informatieve boeken of gewoon leuke verhalen die heel herkenbaar op u zullen werken.

Lachend, en soms huilend, of smullend uit de kookboeken, zult u hiervan genieten. We spreken uit eigen ervaring omdat we onderstaande boeken zelf gelezen hebben. Veel leesplezier.            

Laatste update; 4 november 2018

 

Vegan Christmas

Vegan Christmas

Over 70 amazing vegan recipes for the festive season and holidays, from Avant Garde Vegan

Taal; Engels
Bindwijze; Hardcover
Verschijningsdatum; september 2018
Druk; 1e druk
Afmetingen; 23 x 18 cm
Aantal pagina’s; 176 pagina’s
ISBN13; 9781787132672

Man.Eat.Plant.

Man.Eat.Plant.

Hot, Roasted, Grilled, Juicy en Vegan

Samenvatting

In Man.Eat.Plant. laten Lisette Kreischer en Maartje Borst zien hoe stoer groente kan zijn. Vegan voeding is dé culinaire beweging van het moment en het eten van de toekomst. Dit boek biedt een 180 graden groenteswing van al jouw favoriete comfort classics. Denk epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente is nog nooit zo stoer geweest.
Lisette Kreischer (Amsterdam) is bekend van het platform Be Ecofabulous en heeft meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder het internationaal bekroonde Groente uit zee. Maartje Borst is chef bij Koffie ende Koeck, een bekend vegancafé in Amsterdam.
 • Nederlands
 • 1e druk
 • 9789021569826
 • september 2018
 • Hardcover
 • 143 pagina’s

De vegarevolutie
Door voedselschandalen en overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds belangrijker. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een duurzamer alternatief: puur plantaardige voeding. Als alle Nederlanders één dag per week geen dierlijke producten eten, zijn in één klap alle Nederlandse klimaatdoelstellingen voor huishoudens gehaald. Maar hoe doe je dat, een dagje zonder vlees en zuivel, zonder in te leveren op smaak? Door de vega-uitdaging aan te gaan! De vegarevolutie is hét Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. De vegarevolutie neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is. Lisa Steltenpool (1992) is deskundige op het gebied van (plantaardige) voeding. Ze is de voorzitter van de stichting Viva Las Vega’s en heeft haar eigen foodblog, Early Dew. Ze is een jonge idealist die veganisme hip heeft gemaakt. ‘In dit prachtige boek toont Steltenpool aan dat vegetarisme niet vervelend of saai is, maar verrassend en vooral ook lekker.’ paul cliteur, filosoof ‘Heerlijk om steeds opnieuw geïnspireerd te worden door creatievelingen zoals Lisa Steltenpool. De vegarevolutie is een feestje.’ suzanne bosman, radio- en tv-presentator.
 
€ 19,95
 
ISBN: 9789035141124
Verschenen: 28-03-2014
Druk:1e druk
Uitgever:Prometheus Bert Bakker
Aantal paginas:160
Auteur: Lisa Steltenpool, Veerle Vrindts, Pablo Moleman
 

 

Ben je een zoetekauw maar vind je het moeilijk om zonder dierlijke ingredienten zoals eieren, boter en vaak ook honing, te bakken?  Dan zijn er alternatieven nodig.

Hier is DE oplossing;

Sinds het verschijnen van ‘Ecofabulous koken in alle seizoenen’ werd Lisette steeds vaker gevraagd naar de recepten van haar beroemde cupcakes en taarten. Lange tijd hield ze deze angstvallig geheim, maar nu is er dan eindelijk Lisette in Luilekkerland, vol overheerlijke DIERVRIJE recepten voor cupcakes en brownies, vlaaien en cheesecakes, biscotti en muffins.

Auteur Lisette Kreischer
Soort Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald uit het nl
Afmetingen 12x231x171 mm
Gewicht 476,00 gram
Druk 1
ISBN10 9047201752
ISBN13 9789047201755

 

Waarom kiezen voor Veganisme??

Als er één boek is dat de morele noodzaak van veganisme duidelijk maakt, dan is het dit. Dat is voor velen geen plezierige boodschap. In De vrolijke veganist gaat het er hard aan toe. De auteur probeert zijn boodschap er niet voorzichtig in te masseren, maar gaat recht op zijn doel af: het is een pleidooi voor veganisme en een wereld zonder het instrumenteel gebruik van dieren.

De vrolijke veganist brengt de lezer naar onverwachte uithoeken van de ethiek: van jongensbesnijdenis, seks met dieren, leren schoenen tot milieuvervuiling en zorg voor toekomstige generaties. Dit boek is een achtbaan van ideeën die de lezer snakkend naar adem in een andere wereld achterlaat. Het opent nieuwe horizonten voor een nieuwe kijk op hoe wij ons tot dieren verhouden.

 http://www.bol.com/nl/p/de-vrolijke-veganist/9200000018268021/

 

‘Vaccin Vrij!’ is enerzijds het ervaringsverhaal van een moeder (Door Frankema) van twee ongevaccineerde kinderen, en anderzijds een gestructureerd overzicht van haar zoektocht naar wetenschappelijke onderbouwing van vaccinveiligheid. In dit e-boek vat de schrijfster duizenden uren onderzoek en persoonlijke ontwikkeling samen in vier hoofdstukken, die de lezer stap voor stap introduceren in een nieuw denken over vaccins, infectieziekten en gezondheid. Doorspekt met anekdotes en referenties naar wetenschappelijke artikelen wil het ouders inspireren en ondersteunen in het maken van een persoonlijke en bewuste vaccinatiekeuze.
Onlangs is haar boek verschenen; http://www.bol.com/nl/p/vaccin-vrij/9200000015493947/

 

Auteur

Kyra De Vreeze

Soort

Met illustraties

Taal

Nederlands

Afmetingen

240 mm

Gewicht

451,00 gram

Druk

1

ISBN10

9021553627

ISBN13

9789021553627

 • Nederlands
 • 144 pagina’s
 • Kosmos Uitgevers
 • februari 2013

Een gemiddeld mens eet 1095 maaltijden per jaar. Elke maaltijd is een kans op gezondheid en geluk. Voeding is een krachtig medicijn. Iedere groente, vrucht, noot, graan en boon heeft een unieke samenstelling en een eigen werking. Wanneer je je deze waardevolle kennis eigen maakt, worden klachten als slapeloosheid, stress, overgewicht, obstipatie en hoofdpijn verleden tijd. 

Met Kyra’s recepten kook je de heerlijkste gerechten, en leer je ook natuurlijke medicijnen als kersen en quinoa in te zetten om tal van klachten te genezen en te voorkomen.   

 

het nieuwe boek van Marianne Thieme: In Méér! bundelt Marianne Thieme wetenschappelijke inzichten
die de crises van dit moment in kaart brengen en in samenhang helpen
oplossen. Ze komen van onafhankelijke wetenschappers die zich zorgen
maken over de toekomst van mens, dier, natuur en milieu en vanuit
diverse invalshoeken pleiten voor een radicale omslag in beleidskeuzes.
Allen kiezen de grenzen van de aarde als uitgangspunt voor ons handelen.
Samen schreven ze een leidraad voor andere, duurzame beleidskeuzes, die
onontkoombaar geworden zijn na de uitwassen door onze groei- en
schuldverslaving. 

Hans Achterhuis noemde de Partij voor de Dieren
recent ‘de enige partij die een andere economische toekomst’ bepleit.
Het boek Méér! heeft met nadruk geen partijpolitieke achtergrond, maar
wil alle politici, beleidsmakers en burgers inspireren tot het maken van
andere, duurzame keuzes die mogelijk zijn binnen de draagkracht van de
aarde.

 

 Het emotionele leven van dieren

Dieren hebben een rijk emotioneel leven. Dat is de conclusie van dit boek, gebaseerd op jaren van literatuuronderzoek en ervaring van Marc Bekoff. Interessante verhalen over plezier, empathie, verdriet en compassie bij dieren, samen met de meest recente wetenschappelijke bevindingen op dit terrein, geven ons een veelzijdig beeld van het rijke innerlijke leven van dieren. Ze zijn feitelijk een bevestiging van wat veel mensen in hun contact met dieren zelf ervaren.
Emoties van dieren geven ons niet alleen lessen in liefde, empathie en compassie, maar doen ook een beroep op ons onze relatie met dieren opnieuw te bezien, vooral over hoe we dieren domineren en misbruiken.

Een onthullend en ontroerend boek dat aantoont dat dieren een rijk emotioneel leven hebben.
Met een voorwoord van Jane Goodall.

Marc Bekoff is bioloog en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Colorado en samen met chimpanseeonderzoekster Jane Goodall de oprichter van Ethologists for the Ethical Treatment of Animals (www.ethologicalethics.org). Hij heeft vele artikelen en verschillende boeken op zijn naam staan. Zijn website is http://literati.net/Bekoff.

Auteur: Mark Bekoff
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 9789020202137
Type: Informatie
Verhouding tekst / foto’s: Geen foto’s
Aantal bladzijden: 230
Formaat (b x h) 14.5×22 cm

21 dagen vegan! verandert je leven Bill Clinton, Adéle en Ellen DeGeneres raakten er tientallen kilo’s mee kwijt.

Of je doel nu is om een paar kilo af te vallen, of omdat je vindt dat een puur plantaardig dieet beter is voor het milieu en de dieren. Je zult aan den lijve ondervinden dat het besluit om dierlijke producten uit je voedingspatroon te schrappen vele extra voordelen met zich meebrengt. Je voelt je fitter, je cholesterol wordt lager en je algehele gezondheid krijgt een boost. En o ja, je valt ook nog vele kilo’s af.

Dr Neal Barnard laat je zien welke voedingstoffen een welkome vervanging zijn voor vlees en vis. Maar ook voor zuivelproducten zoals melk, kaas en eieren. Niet alleen neemt Barnard je bij de hand om de 21 dagen goed door te komen en de rest met succes te voltooien, hij helpt je ook met een goede voorbereiding: Wat vind je lekker? Wat eet je tijdens welke maaltijd? Welke boodschappen moet je in huis hebben? Hoe kan je favoriete recepten aanpassen aan je nieuwe eetpatroon?

Met 21 dagen vegan! Geef je je gezondheid in 3 weken een megaboost.

www.facebook.com/pages/21-dagen-Vegan/188552114622702?fref=ts

Auteur Neil Barnard
Taal Nederlands
Vertaald door Mari?lle Steinpatz
Afmetingen 34x215x139 mm
Gewicht 524,00 gram
Druk 1
ISBN10 9045200988
ISBN13 9789045200989

ALS TIP BIJ 21 DAGEN VEGAN;

Dit boek helpt u op weg met een grote verzameling nieuwe recepten voor allerlei gelegenheden, van het ontbijt tot een complete gezinsmaaltijd en van bijzondere hapjes voor feestjes tot zuivelvrije nagerechten. Sommige recepten zijn aangepaste versies van bekende gerechten, terwijl andere speciaal zijn bedacht om het unieke karakter van deze manier van eten goed tot zijn recht te laten komen.

 • Met tal van tips en ideeën om dierlijke producten te vervangen.
 • Met recepten uit de hele wereld, van Europese klassiekers tot Mexicaanse en Amerikaanse favorieten, en inspirerende gerechten uit de Aziatische keuken.

Deborah Gray is geïnteresseerd in de natuurlijke keuken sinds ze een bijbaantje had in een trendy natuurvoedingsrestaurant in Londen. Ze schreef al eens een boek over vegetarisch koken en talrijke gezinskookboeken, en heeft aan veel andere kookboeken een bijdrage geleverd.

 • Aantal pagina’s: 288
 • Auteur: Deborah Gray
 • Druk: 1
 • ISBN: 978 90 483 0440 0
 • Nur: 440
 • Uitvoering: Gebonden
 • Verschijningsdatum: 27-09-2011

“Democratie voor dieren”

Erno Eskens (1964) studeerde filosofie en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte als wetenschapsjournalist voor Ad Valvas, en was in 1992 betrokken bij de oprichting van Filosofie Magazine , waar hij later hoofdredacteur was. Eskens pleit voor verbetering van de rechten voor dieren. Hij ziet dat als een logische vervolgstap in de ontwikkeling van de beschaafde mens. Na het racisme en seksisme wordt het tijd dat de mens ook het “soortisme” overwint, stelt Eskens. Dieren die pijn lijden, zouden het recht moeten hebben om daar van gevrijwaard te worden.

Uitgever; ‘Contact’

ISBN-nr; 9789025430511

 

De Podenco – een bijzondere huisgenoot

Nieuwe herziene editie 2014

Het eerste Nederlandstalige rasboek over de Podenco! 

Bent u een Podencoliefhebber, of wilt u het worden? Dan is dit boek een echte aanwinst! Dit rasboek is leuk en informatief. Of u nu al jaren een Podencoliefhebber bent, of net met het ras kennismaakt.

Sinds het verschijnen van de eerste editie van dit boek in 2009 zijn er al meer dan 600 exemplaren verkocht.

In mei 2014 heb ik het boek geactualiseerd, en het gevolg is een herziene nieuwe editie.

 Er komen verschillende opvoedkundige uitdagingen aan bod, zoals weglopen, het jachtinstinct, slopen en de motivatie tot samenwerking. De praktijkervaringen komen van al bestaande Podencoliefhebbers, en (semi-) professionele fotografen hebben hun medewerking verleend, wat heeft geresulteerd in een compleet boek over dit boeiende ras met schitterende foto’s.

Een kleine greep uit de inhoud:

*  Een windhond – of toch niet?

*  Aanschaf

*  De mythe van de roedelleider

*  Gedrag in huis

*  Feiten en vooroordelen

*  Weglopen of hierkomen? 

*  De Podenco in Spanje

*  De ideale Podencomens

*  Kiezen met verstand of gevoel?

*  Het betere denkwerk

*  Clickertraining

*  Loslopen: ik zie ik zie wat jij niet ziet

*  Rasstandaard

*  Geschiedenis      

Boekgegevens: Het boek is gedrukt in full color, 332 pagina’s dik, A5 formaat op glanzend papier met informatie, opvoedingstips, praktijkervaringen en 289 kleurenfoto’s en kost

25 Euro INCL. verzendkosten binnen Nederland

30 Euro INCL. verzendkosten naar het Europese buitenland

U kunt het boek bestellen door bovenstaand bedrag over te maken op rekening van de Rabobank, NL96 RABO 0380 8457 41  t.n.v. U. Kleinbongardt, Westerbork, o.v.v. ‘Podencoboek’ en uw naam.

Vergeet niet een mailtje met uw adres te sturen naar judykleinbongardt@home.nl

Meer informatie over het boek, reacties van lezers en de verschillen met de eerste editie vindt u op mijn website www.podenco-info.weebly.com

 

We hebben verschillende boeken over het houden van kippen maar verreweg het best boekje is;

 • Titel: Succesvol kippen houden
 • Auteur: Carol Twinch
 • ISBN10: 9043807362
 • ISBN13: 9789043807364
 • Paperback, 128 pagina`s

 

Jonathan Safran Foer – Dieren eten

Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers

ISBN-nr: 9789026322730

Het boek van Jonathan Safran Foer stelde me de vraag: ‘Wat deed jij toen je de waarheid hoorde over het eten van dieren?’ Iets anders dan hij. 

‘Boek uit, gehaktbal weg’, kopte Trouw toen het boek Dieren Eten van Jonathan Safran Foer verscheen. Vleeseters die dat wilden blijven, konden beter met een grote boog om het boek heen lopen, schreef de krant .

Toen Safran Foer echtgenoot en vader werd, had hij het gevoel voor een nieuw begin te staan en stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?  Drie jaar lang deed hij onderzoek naar de productie van vlees en vis met Dieren eten als resultaat: een knappe mix van filosofie, literatuur, wetenschap en undercoverjournalistiek. Foer citeert Franz Kafka, duikt in onderzoeksrapporten, interviewt industriële veehouders en breekt ‘s nachts in bij een kalkoenfokkerij.  Foer onderzoekt de verschillende verhalen die we onszelf vertellen om ons eetgedrag te rechtvaardigen en laat hij zien hoe die verhalen onze onwetendheid in stand houden. Hierbij zet hij zichzelf allerminst als heilige neer: hij genoot jarenlang van vlees en verzon voor zichzelf prachtige excuses om dat te kunnen blijven doen.

 

Het z…. alternatief

Auteur; Dick van der Snoek

Nederlands – Paperback

96 pagina’s

Uitgeverij;  Ankh-Hermes B.V.

ISBN; 9789020202427

Dat suiker slecht voor ons is, weten we allemaal. Wat doet de industrie? Light producten maken, zoetjes op de markt brengen etc,. wat zit er dan in die zoetjes? Nou,. ASPARTAAM…..en wat is dat dan weer?

Het gevaar van aspartaam,..

Veel mensen willen minder suiker tot zich nemen omdat suiker niet goed voor ons is en dik maakt. Daarom nemen we maar al te graag light producten en zoetstoffen. Maar wat we niet weten is dat die light producten en zoetstoffen, of te wel aspartaam, totaal niet goed voor onze gezondheid is en heel veel klachten kan veroorzaken. Aspartaam is een vergif en zelfs dodelijk!!!!

De ondertitel van het volgende boekje in onze boekentips roept wellicht vragen op. De reden daarvoor is dat het zoet benoemen van Stevia in reclame en andere uitingen in de Europese Unie niet geoorloofd is. Als voedingsmiddel en vervangend zoetmiddel voor suiker en aspartaam is Stevia niet toegestaan op de Europese markt.
Het zoete kruid Stevia wordt door de Guaranay-indianen (Zuid-Amerika) al zeer lang gebruikt in hun kruidentheeën. Stevia is zeer zoet, bevat geen suiker en geen calorieën, werkt bloedsuikerregulerend en heeft eigenschappen, die uitermate gezondheidsbevorderend zijn.
De auteurs hebben zo veel mogelijk informatie over Stevia voor u op een rij gezet. Hopelijk leidt dit ook tot een nieuwe overdenking van diegenen, die invloed hebben op de Europese wetgeving. Tot dan is burgerlijke ongehoorzaamheid goed voor uw gezondheid.

De bijzondere zoete eigenschappen van een verboden kruid.

Dick A. van der Snoek (1949) en zijn vrouw Ineke (E.) van der Snoek-van den Brink (1951) raakten in 1998 sterk geïnteresseerd in Stevia. In hun Nederlands centrum voor Dr. Schüsslers celzouttherapie werden suiker en zoetmiddelen vaak afgeraden, maar een gezond alternatief leek voor veel zoetminnende mensen niet te vinden. Eerder verscheen van Dick van der Snoek het Ankertje Dr. Schüsslers celzouttherapie (2e druk) en van hen beiden verscheen het boek Gezichtsdiagnose, Dr. Schüsslers celzouttherapie. www.vita-reform.nl

 

 

 

Geen boek maar een magazine dit keer;

‘Change’ is een magazine van de dierenbevrijdingsbeweging in Nederland en België. Je vindt in het blad interviews, discussie-stukken, nieuws van onder- en bovengronds-activisme en informatie over veganisme, dieruitbuiting en andere onderwerpen. Als je het blad niet kent, kun je een gratis exemplaar aanvragen op de site; www.changemagazine.org

 

Groen is hip, en ook termen als ‘eco’ en ‘bio’ vliegen je om de oren. Maar hoe zit dat nu eigenlijk allemaal, enne… is het wel hip?

Ja! zeggen Lisette Kreischer & Merel van der Lande, schrijfsters van het gloedjenieuwe boek “Veggie in Pumps: gids voor een ecofabulous leven”. Jep, eco & fabulous gaat dus prima samen!

Over het boek…
Veggie in Pumps is een praktisch boek voor iedereen die waarde hecht aan een fijn leven, maar ook vindt dat er leuk en mooi uitzien niet ten koste mag gaan van de rest van de wereld.
Op hoge hakken gewapend tegen het geitenwollensokkenvirus gaan ze op zoek naar mooie ‘eerlijke’ kleding, (h)eerlijk ‘tofulicious’ eten en prachtige ‘respectful’ accessoires.
Veggie in Pumps laat zien dat het niet moeilijk is om bewust te eten, verantwoord te reizen en eerlijke kleding te kopen. In deze gids leiden zij ons langs alle valkuilen van de verschillende eco-merken, ze geven informatie over eerlijke kleding en recepten voor de lekkerste veganistische cakejes. Veggie in Pumps gaan voor het beste en als dat niet te vinden is, creëren ze het zelf wel, onder het motto: duurzaamheid duurt het langst!

“Veggie in pumps” is  te koop voor € 17,95 bij de boekwinkel

 

Wat u niet mag weten over uw gezondheid.

Dr. Gábor Lenkei ontdekte dat de inname van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen drastisch verminderd.

Maar zijn conclusies, die cruciaal zijn voor uw gezondheid, stuitten op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de ‘zorg-industrie’.

De farmaceutische en psychiatrische industrie doen er momenteel alles aan om Dr. Lenkei’s conclusies belachelijk te maken en te ontkennen. Om hun gevaarlijke schijnoplossingen op grote schaal te kunnen verkopen hebben ze onwetende mensen nodig.

·        

          Waarom leven we maar half zo lang als we zouden moeten?

·        Waarom worden alleen mensen in natuurgemeenschappen makkelijk honderd jaar?

·        Wie vormt onze opvattingen over gezondheid?

·        Wie houdt de meest belangwekkende wetenschappelijke ontdekkingen achter, en waarom?

·         Hoe kun je schatrijk worden met het verzinnen van een kinderziekte?

·        Wat zijn de voornaamste oorzaken van gewichtstoename?

·        Wie hield de behandeling voor kanker geheim?

Weet u hoe gemakkelijk het is om gezond te blijven?

Prijs 14.95

ISBN; 978-90-814111-1-0

Te bestellen via; http://www.watunietmagwetenoveruwgezondheid.nl/cadeau

 

Paperback, 96 pagina’s.

ISBN: 9789077788288


Dat vraagt u zich vaak genoeg af als u de etiketten leest van al die producten in de supermarkten. Wat betekenen ze, waarom zitten ze in het eten? Vaak kunt u ze niet eens goed lezen (ze zijn niet voor niets klein gedrukt), laat staan begrijpen. Al die moeilijke woorden en codes. Met deze gids kunt u er eindelijk achter komen wat er allemaal in uw eten gestopt wordt. En dat is niet gering. Op basis van wat u met deze gids te weten komt, kunnen er heel wat producten de kliko in. Het gaat om uw gezondheid die u gratis heeft gekregen, die nergens te koop is, maar die wel dagelijks op de tocht staat omdat voedselproducenten het belang van hun portemonnee groter achten dan uw gezondheid.

De Française Corinne Gouget bestudeert al meer dan veertien jaar de giftigheid van de voedseladditieven en de zogenaamde E-nummers. E staat niet voor de vitamine E, maar voor Europa, dat is alvast de eerste vergissing die ze uit de wereld helpt. Gouget heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd en bestudeerd. Dankzij haar inspanningen weet u in het vervolg wat u allemaal in de mond steekt en wat u voortaan moet laten liggen. Zorg voor uw eigen gezondheid. Dankzij dit boekje gaat u zich beter voelen en komt u minder bij de huisarts. Prijs: € 9,90

Vega voor beginners.

Wil je ook af en toe vegetarisch eten om het milieu te sparen,maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze vegetarische kookboeken helpen je op weg.

Vis & Vega (voor vleeseters)

Precies voor die mensen die wat goeds willen doen voor het milieu en dieren,maar hun vleesgerecht niet altijd willen missen,is er Vis & Vega (voor vleeseters). Met 192 recepten geeft het boek genoeg inspiratie om vier keer per week geen vlees te eten. Het boek neemt je mee langs recept als pene met pittige boerenkool,gefrituurde visgraat,tot lasagne met zalm en spinazie.

Vis & Vega is een leuke vorm gegeven boek,maar er staan wel erg veel recepten met vis in. Ze spreken zelf dan ook niet voor niets van ‘’soft core wouldbe vegetariërs’. Perfect voor beginners!

Vis en Vega verscheen bij uitgeverij Snor ( 21.95)

 

Puur plantaardig

Antoinette Hertsenberg & Jacinta Bokma

Als tegenhanger van Vis & Vega is er Puur Plantaardig. De echte diehards kunnen in dit boek inspiratie opdoen voor talloze gerechten zonder enig dierlijk product. Dus hier worden zelfs de kaas,eieren en room niet gebruikt. Dat er dan nog genoeg kookmogelijkheden overblijven,bewijzen Antoinette Hertsenberg en Jacinta Bokma met talloze recepten. Al het vlees vervangen door andere dierlijke eiwitten doet het effect teniet. Daarom kun je los in de keuken met quinoa,carpaccio van biet en burgers van linzen. En de groentekalender maakt het nog gemakkelijker om bewust te eten.

Puur Plantaardig verscheen bij Karakter uitgevers (19,95)

 

Vegetarisch Thea Spierings.

 Makkelijke recepten zonder vlees en vis,luidt de ondertitel van dit vegetarische kookboek. Met tachtig recepten kun je als ‘vleesverlater’ genoeg inspiratie opdoen voor je avondeten. Maar ook voor de lunch (als de vegetarische clubsandwich)of hapjes (zoals kikkererwtenkroketjes)vind je genoeg tips. Wat handig is aan dit boek is dat je achterin complete viergangenmenu’s kunt vinden. Dat betekent nooit meer stress als er een vegetariër bij je eetgezelschap zit!Kies een van de vier menu’s met gerechten als filobuideltjes met paddenstoelen en chilisoesjes met groentecurry. En chocolademousse als afsluiter scoort altijd goed

Vegetarisch verscheen eveneens bij Karakter uitgevers (19.95)

 

Italiaans Vegetarisch

Loes Janssen Miraglia.

De Italiaanse keuken leent zich bij uitstek voor vegetarische gerechten. Loes Janssen Miraglia laat zien dat de Italiaanse keuken mogelijkheden biedt om een compleet vegetarisch viergangendiner op tafel te zetten. Hoewel veel Italiaanse vegetarische gerechten zijn ontstaan uit armoede,omdat vlees te duur was,doet het niet af aan culinair gehalte. Maak indruk op je gasten met gegratineerde paddenstoelen,citroenrisotto en gevulde perziken. En dan heb je nog de vegetarische pasta’s,waar je voor de dagelijkse kost eindeloos mee kunt variëren. Van pasta met rauwe tomaten tot pompoenravioli.

Italiaans vegetarisch verscheen bij Karakter uitgevers (19,95)

´Puur eten en leven´ (april 2009)
Door: Josephine van Rossum
ISBN: 97890 202 03264
Blz.: 96
paperback                                                                                                                        

kosten € 6,00

Zinvolle voeding voor een gezond en energiek lichaam
Josephine van Rossum

Wat is werkelijk zinvol op het gebied van eten en drinken? Josephine van Rossum legt dit in heldere bewoordingen uit. Ze legt tevens een unieke verbinding tussen de ervaringen in onze babytijd en het te veel willen eten op latere leeftijd. Daardoor kunnen wij ervoor zorgen dat de volgende generatie geen behoefte heeft aan overdadig eten om zich prettig te kunnen voelen.
Voor mensen met overgewicht, die zo langzamerhand ‘dieetmoe’ zijn, zal dit Ankertje een verademing zijn. Gewoon ‘alles’ kunnen eten, geen honger lijden, geen ingewikkelde recepten, geen dure supplementen of maaltijdvervangers … gewoon puur en gezond eten en toch slank worden en blijven. Dit Ankertje legt uit hoe dat kan, met zoveel suggesties voor gezonde maaltijden dat iedereen ermee uit de voeten kan.

Je hebt geen dieet nodig om slank te blijven als je gewoon puur en gezond eet

Josephine van Rossum heeft zich al jaren verdiept in de uiteenlopende aspecten van gezonde voeding. Met als basis de yin/yang voedingsleer, een aantal jaren studie homeopathie en 30 jaar ervaring met biologisch koken, leert zij ons op unieke wijze wat gezond is en waar je als consument op moet letten bij het boodschappen doen. Als moeder heeft zij de theorieën van Alice Miller en Jean Liedloff, met name over het belang van het hechtingsproces in de babytijd, met succes in praktijk gebrachtZinvolle voeding voor een gezond en energiek lichaam.

ook van de hand van Josephine van Rossum;

´Water en Zout´ – onmisbare bron voor gezond leven
door Josephine van Rossum

Water en zout vormen samen de basis van alle leven op aarde. In vroeger tijden wisten de mensen intuïtief zout op zijn waarde te schatten; men ging bij voorkeur in de buurt van een zoutwinningsplaats of -mijn wonen. Tegenwoordig gebruiken we massaal het ziekmakende NatriumChloride, terwijl we beter ongeraffineerd kristalzout kunnen gebruiken. Water is een intelligent wezen en kan onze gezondheid vooral een dienst bewijzen wanneer het in natuurlijke “vitale” staat is. Ik stuitte op de fantastische helende eigenschappen van natuurlijk water en zout en geef in dit boek talloze recepten die je makkelijk thuis kunt uitvoeren: van anti-cellulite peeling tot zouthemd, van een remedie tegen koude voeten tot voorhoofdsholte-ontsteking.
Een gebruiksvriendelijk boek voor iedereen die een natuurlijke leefwijze nastreeft.
Het zout zal een vast onderdeel van je leven worden!

Het boek WATER EN ZOUT – 0NMISBARE BRON VOOR GEZOND LEVEN is uitgevoerd met twee fotokaterns met prachtige kleurenfoto’s en telt in totaal 152 pagina’s. Ook een fijn boek om cadeau te geven.

beide bovenstaande boeken zijn te verkrijgen via; http://www.puuretenenleven.nl/webwinkel.html

 

Een Hondenjaar (2004)
Van Jon Katz
Waargebeurd
225 pagina’s


Soms dient een verandering zich aan op vier poten. Jon Katz bezit twee honden, stevige, blonde labradors, die het als taak beschouwen over de wereldproblemen te mijmeren, alle buurtkinderen te likken en Jon door zijn midlife-crisis heen te slepen. Devon komt dan ook als een complete verrassing: een lastige border collie, prachtig en intelligent, maar in het verleden zwaar mishandeld. Jons leven wordt finaal op zijn kop gezet, door deze ongehoorzame en koppige hellehond, die meent dat hij de baas is in huis. Maar na een aantal felle ruzies en enkele serieuze gesprekken leert Devon zich tenslotte te ontplooien tot een geliefd gezinslid dat een jaar later met onvoorwaardelijk vertrouwen in Jons armen springt.

Uitgever: The house of books
ISBN: 9789044307405

Hondsdagen
‘Berichten van de Bedlam Boerderij’

De schrijver Jon Katz verruilt het drukke stadsleven voor het leven op het platteland in de staat New York. Op zijn kleine schapenboerderij vinden de dieren altijd nieuwe manieren om Jon te verrassen en uit te dagen. Van de kleine Jezus, het pasgeboren ezeltje, Moeders, de hooghartige erfkat, Elvis de os, massief als een zwerfkei met zijn mollige liefje Luna, en Pearl en Clem, de dartele blonde labradors
Het stralende middelpunt is Rose, de ‘workaholic’
bordercollie die zelfs Rupert de ram eronder weet te houden. Er wordt gemekkerd, geblaat, gekakeld, gerommeld en geraasd op Bedlam Farm. Maar ondanks alle problemen geniet Jon elke dag met volle teugen. De onbaatzuchtige liefde van zijn beestenboel is hem alles waard.

2009-Nederlands-paperback-14 x 21 cm-enkele zwart/wit foto’s-287 pagina’s

 Ode aan mijn hond (2009)

Van Tessa de Loo
Waargebeurd
79 pagina’s

De hond Daan komt op éénjarige leeftijd in het leven van Tessa de Loo. Daan geeft betekenis en inhoud aan de wandelingen van Tessa. Op een avond raakt ze hem kwijt. Als door een wonder vindt ze hem weer terug: ze zijn duidelijk voor elkaar bestemd! Tessa vertelt ons over zijn castratie, zijn angst voor harde geluiden en zijn liefde voor mugjes. Wanneer hij overlijdt, begraaft ze hem aan de voet van een ficus. Maar Daan is daar niet, hij zit in dit verhaal. Een verhaal waarin boeiende herinneringen worden opgehaald aan een speciale hond.

Uitgever: Areopagus
ISBN: 9789085643579

 

Oscar de Turk ; Verhalenbundel

Vers van de pers is het boek “Oscar de Turk”, uitgegeven door het Animal Platform Foundation. Het boek bevat 24 ontroerende verhalen over zwerfdieren, met o.a. bijdragen van enkele bekende Nederlanders zoals Gijs Staverman, Patty Harpenau en Willem Jan van de Wetering. Ook Petra poorters’ avontuurlijke belevenissen met een Egyptische hond(Fulla dus) zijn hierin opgenomen. Lees het hele verhaal van Fulla(met een happy end):

 

De verhalenbundel kost € 12,95 (excl. € 2,50 verzendkosten). De opbrengsten gaan geheel, 100%, naar de zwerfdieren.  Meer info; http://www.animalfoundationplatform.nl/webshop.html

 

Het geweldig leuke boek van Steven Winn;  

Kom Terug COMO“, ‘Het mormel dat er met mijn hart vandoor ging.” is beslist een aanrader!! Het is het waargebeurde verhaal over de unieke realtie van een man en zijn hondsbrutale huisdier. Hartverwarmend openhartig en bomvol humor. Voor alle dierenliefhebbers.

Isbn nummer; 978-90-443-2578-2 uitgeverij, ‘The house of books’

 

Eindelijk is het zover!

Het boek Spaanse honden in Nederland is vanaf 25 juli 2008 verkrijgbaar! Het boek is bedoeld om als handleiding te dienen bij de adoptie van een Spaanse hond. Bent u dus op zoek naar een hond uit Spanje of heeft u er net een geadopteerd, dan is dit boek een aanrader om te lezen.

De opbrengst komt natuurlijk ten goede aan de zwerfdieren in Spanje! Het boek is te bestellen op internet of via het ISBN nummer in de winkel. Het is 118 pagina’s dik.
Auteur; Eline Adriaans.
De vaste prijs is 15,95 .
Het ISBN nummer is : 978-90-8834-398-8

 

 

“Allochtone viervoeters” van Betty Heideman is een boek voor iedereen die van honden houdt. Ik heb het met veel emoties gelezen. Tranen van verdriet maar ook van vreugde, verhalen van herkenning (we hebben zelf 2 honden uit Spanje) en verhalen die je haren te berge doen rijzen omdat er verschrikkelijke dingen gebeuren waar wij Nederlanders geen weet van hebben.

In sommige beoordelingen staat iets over leestechnische- of drukfouten. Dit is iets wat te verwaarlozen is bij de aanschaf van dit boek, en daarnaast ook begrijpelijk als je een boek samenstelt, met verhalen geschreven door zo’n 60 verschillende mensen, niet iedereen schrijft natuurlijk foutloos. Kortom een geweldig boek, dat zowat alle ins en outs geeft over hoe het de honden in het buitenland vergaat. Respect voor een ieder die op enige wijze bijdraagt of bijgedragen heeft aan adopties van buitenlandse honden. meer info; www.bettyheideman.com en www.amcf.nl

 

“ASIELZOEKERS Deel 1”

Het laatste nieuwe boek van Betty Heideman, een van de adoptiemoeders die getraumatiseerde dieren uit het buitenland een verzorgde oude dag biedt. Ze is er weer in geslaagd om een goed vervolg te schrijven over verwaarloosde, mishandelde of achtergelaten dieren. Ik heb het 223 blz tellende boek in het weekend in 1 ruk uitgelezen.

In tegenstelling tot ALLOCHTONE VIERVOETERS waar het grootste deel gaat over honden gaat het in dit boek ASIELZOEKERS DEEL 1 (eigenlijk dus een vervolg op Allochtone viervoeters, dus laat je niet verwaren door het woord deel 1) over veel verschillende dieren, natuurlijk weer honden, maar nu ook over een groot deel katten, een ezel, een paard en zelfs 1 verhaal over uitgerangeerde circusdieren, achtergelaten in vervallen circuswagens. Paperback 223 pagina’s

HET GELIJK VAN DE DIEREN, HET GELUK VAN DE MENSEN

Auteur;Marianne Thieme

uitgever;Cossee Essay

94 pagina’s

Eigenlijk weten we het allemaal allang. De meeste dieren hebben geen leven. Kippen worden gefokt in dieronterende omstandigheden, varkens en koeien zien ook vaak het daglicht niet en sterven soms al in de vrachtwagen op weg naar het abattoir. Toch eten we gewoon ons dagelijks lapje vlees, misschien van de groene slager maar evenzo vaak gewoon van de supermarkt. Blijkbaar overtuigen de argumenten van ons dierenleed ons niet. Marianne Thieme probeert ons in haar scherpzinnige essay Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen op heel andere wijze te overtuigen. Ze laat zien dat wij met het ongebreideld consumeren van vlees onze eigen toekomst ernstig ondergraven wereldwijd is de veehouderij veel vervuilender dan het wegverkeer en alle andere vormen van het vervoer samen. ‘Als we met z’n allen drie dagen geen vlees eten, heeft dat op de uitstoot van broeikasgassen hetzelfde effect alsof we drie miljoen auto’s van de weg zouden halen’, schrijft ze. Marianne Thieme is zeker geen moraalridder, maar laat zien dat een kleine verandering in je leefpatroon grote gevolgen kan hebben. Lees en overtuig jezelf! Of doe als koningin Beatrix en eet voortaan één dag per week geen vlees.

 

Hoe het kan zijn én worden met een hond uit het asiel lees je in het boek van Marian werkman, MENEER MAUS! Leuk, lief, aandoenlijk, maar vooral, echt!! www.marianwerkman.nl

DE OUDERE HOND  Uit de serie ‘Over Dieren’;
over  lichamelijke verzorging, gezondheid, gedrag, sport en nog veel meer.

Er zijn weinig boeken die dit onderwerp behandelen. Ruim eenderde van de honden in Nederland is boven de 8 jaar. De auteur staat stil bij verschillende aspecten in het leven van de oudere hond. Er wordt uitgebreid ingegaan op de lichamelijke verzorging en de gezondheid van de oudere hond. Net als bij oudere mensen zijn grote veranderingen voor oudere honden ook niet prettig. In dit boek komt een aantal onderwerpen aan de orde waar de hondenbezitter bij stil moet staan als de trouwe vriend op leeftijd raakt. Zoals verhuizen en een nieuwe hond of pup bij de oudere hond in huis plaatsen. Rode draad in dit boek naast de fysieke en medische informatie over de oudere hond is een plezierige oude dag. Er worden veel tips en adviezen gegeven over het fit en vrolijk houden van de oudere hond. Bij voorbeeld over sport en beweging. Dit boek is een aanrader voor iedereen die zijn hond op zijn oude dag een zinvol en goed leven wil geven.

64 Pagina’s
978-90-5821-056-2

 

Als ik HIER! zeg, loopt ‘ie weg

Nederlands – Paperback

96 pagina’s

Dankzij de treffende observaties van Yvonne Kroonenberg kregen we al een goed beeld van de miscommunicatie tussen mannen en vrouwen. Maar dat ook mensen en honden een verschillende taal spreken, daar denken we niet vaak over na. In Als ik HIER! zeg, loopt ‘ie weg, gaat Yvonne hier samen met diergedragstherapeute Debbie Rijnders dieper op in.

Want waarom gaat jouw hond niet achter een bal aan? En waarom plast hij niet tegen een boom, zoals alle andere honden, maar tegen de schemerlamp? Kortom: waarom gedraagt jouw hond zich niet volgens de regels die hij op de cursus Gehoorzaamheid heeft geleerd? Als ik HIER! zeg gaat over alle rare dingen die je kunt meemaken met je hond. In de voor haar zo kenmerkende ironische stijl beschrijft Yvonne Kroonenberg een aantal herkenbare situaties. Debbie Rijnders legt uit waarom de hond zich zo gedraagt, en vult de verhalen aan met een aantal praktische tips. Die bijzondere gedachtekronkels van je hond blijken helemaal niet zo onlogisch. Als ik HIER! zeg, loopt ‘ie weg is voor alle liefhebbers van honden en voor liefhebbers van grappige en herkenbare korte verhalen een aanrader.

 

 

Alleen de knor wordt niet gebruikt” door- Yvonne Kroonenberg

 

Uitgeverij Contact, € 10,- excl. portokosten

Niet eerder is iemand zó diep in het leven van de Nederlandse productievarkens gedoken als Yvonne Kroonenberg. Zij zag hoe sperma wordt geproduceerd bij varkens (het is handwerk). Boerin Ankie legt uit waarom zíj in plaats van haar man de biggetjes castreert. De charmante Tijje vertelt haar alles over de slachterijen. Ze kroop aan boord bij een veetransporteur, sprak politici die nooit zeggen wat ze werkelijk vinden en raakte danig gefrustreerd tijdens een gesprek met de supermarktmanagers. Haar ontdekkingsreis is informatief, aangrijpend, boeiend en natuurlijk een onversneden Kroonenberg. Geschreven naar idee van en in samenwerking met Stichting Varkens in Nood.