Doelen

Doelen:

Hoofddoel;

Bewustwording en informatieverschaffing over (het individu van) het dier. Een dier is een levend wezen, een individu met gevoel en geen hebbeding. We willen er mede voor zorgen dat mensen geen dieren aankopen in een opwelling en er na een, vaak korte tijd, op uitgekeken zijn. Overweeg serieus of een beestje past in je huidige (gezins) situatie.

Mensen voelen zich vaak superieur aan dieren en vinden het daardoor gerechtvaardigd dieren te misbruiken maar men beseft niet dat dieren een ander soort intelligentie of vaardigheden bezitten, maar bovenal ook gevoelige wezens zijn, die het verdienen op waarde te worden geschat; ze zijn immers volledig afhankelijk van hun baasjes.

Doel; 

Het opvangen van dieren die in een bepaalde situatie niet meer gewenst zijn, met als doel, deze dieren een fijne oude dag te bezorgen. De betreffende dieren zullen bij ons oud worden en niet verder ter adoptie of verhandeling worden aangeboden

Doel;

Bewustwording van het feit dat de Vee-industrie de grootste boosdoener is qua vervuiling van ons klimaat. We streven naar een biologisch en vegetarisch/veganistisch leven voor iedereen, zo ook voor dieren waaronder honden. Zoals wij mensen, hebben ook honden geen vlees nodig om gezond door het leven te gaan.

Hoe word je een groene consument?

Kies producten zonder overbodige verpakking.

Neem een boodschappentas mee.

Kies zoveel mogelijk plaatselijk geproduceerd producten. Dat betekent dat ze niet met vrachtwagens of vliegtuigen over grote afstanden zijn vervoerd.

Koop groeten en fruit die bij het seizoen horen. Sommige groenten en fruit die je ’s winters kunt kopen worden in kassen gekweekt; dat kost veel energie.

Koop eten en drinken in herbruikbare verpakkingen.

Koop biologisch afbreekbare wasmiddelen om de afwas te doen en kleren te wassen.

 

 

 gedicht geschreven door Yvonne Kooyman (van de AnimalMedicalCareFoundation)