Hoe lang kan een vegetarische hond leven?

Bramble, een veganistische collie in het VK, leefde tot 25 jaar op een plantaardig dieet en wordt erkend als een van de langstlevende honden in het Guinness Book of World Records. Haar voogd, Anne Heritage, heeft zeven veganistische honden grootgebracht, en vijf van hen leefden ouder dan 19 jaar. De gemiddelde levensduur van een hond is slechts 12 jaar. Veganistische honden hebben geurloze uitwerpselen en kunnen een gezond lang leven leiden.

Om dat in paws-pective te zeggen, 20 jaar oud voor een hond komt overeen met 140 jaar oud in hondenjaren, wat een ongelooflijk lange levensduur is. De opmerking die ik het vaakst hoor nadat ik heb gezegd dat honden een vegetarisch of veganistisch dieet kunnen krijgen, is dat honden het beter doen met een op vlees gebaseerd dieet. Van de 2.536 pups volgde meer dan de helft van alle honden een conventioneel dieet, een derde at alleen rauw vlees en een op de acht waren veganistische honden. In feite spelen rijpe avocado- en kokosvlees een belangrijke rol in elk vegetarisch en veganistisch dieet voor honden.

Dierenartsen zullen vaak vleesvrije diëten aanbevelen voor honden en katten met spijsverteringsproblemen, maar verder is het onduidelijk hoe gezond of ongezond veganisme is voor dieren. Het voeren van een goed onderzocht, uitgebalanceerd veganistisch dieet zoals v-dog valt niet onder de categorie dierenmishandeling. Je vraagt je misschien af, zijn honden geen carnivoren? Er zijn enkele experts die beweren dat honden carnivoren opruimen. Een uitgebalanceerd plantaardig dieet gemaakt van linzen, erwten, zoete aardappel, bruine rijst en toegevoegd supplement biedt alle essentiële aminozuren die honden selectief zullen kiezen omdat ze de aminozuren in het voer kunnen ruiken.

Als veggie-etende hond leefde Bramble op een uitsluitend vegetarisch dieet van biologische groenten, rijst en linzen. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. Desalniettemin is het verbazingwekkend hoe deze prachtige hond langer leefde in vergelijking met andere honden of welk hondenras dan ook.