Honden met een vegetarisch dieet?

Honden zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige producten eten. Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten.

Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden.

Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans tussen verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Maar het aanpassen van het diner van uw hond aan een vegetarisch dieet kan u in grote problemen brengen met de wet. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen.

Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. Dit toont aan dat het nog steeds moeilijk is om een vegetarisch dieet te maken voor honden dat gezond en evenwichtig is. Het percentage honden dat naar verluidt leed aan gezondheidsproblemen was 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. Het is echter ongelooflijk moeilijk om veganistisch hondenvoer te maken dat honden op de lange termijn gezond kan houden.

Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn. Uit een onderzoek van The Pet Food Manufacturers' Association (PFMA) bij 86 vegetarische honden in Europa bleek echter dat meer dan de helft van de honden een dieet kreeg met een tekort aan eiwitten, essentiële aminozuren, calcium, zink en vitamine D en B12.Er zijn ongeveer 470 miljoen honden in de wereld en een toenemend aantal huisdieren eigenaren overwegen nu ook het dieet van hun dier te veranderen. Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld. Dit betekent dat als u ervoor kiest om uw hond een vegetarisch dieet te geven, het erg belangrijk is dat u er zeker van bent dat de voedingsbalans goed is.

De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen niet-routinematige medicatie vereiste, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Als uw hond te oud is om krachtig te sporten, geef hem dan veel langzame korte wandelingen in de natuur of sociale tijd met andere geriatrische honden. Aan de voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voldaan met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen.

Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie.