Is een vegetarisch dieet beter voor honden?

Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes die door hun eigenaren waren ingevuld. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten. Enquêtes onder eigenaren van gezelschapsdieren geven aan dat degenen die een veganistisch dieet volgen (geen dierlijk voedsel eten) of andere vegetarische diëten (beperkte consumptie van sommige soorten dierlijk voedsel) soms ongemakkelijk voelen bij het overtreden van hun eigen dieetregels bij het voeren van hun honden en katten, vooral als hun eigen voedselkeuzes worden gedreven door religieuze of ethische zorgen. Er zijn geen aanwijzingen dat vegetarische diëten gezondheidsvoordelen hebben voor honden en katten, en geen echte reden om aan te nemen dat ze dat zouden moeten doen, gebaseerd op de fysiologie en voedingsbehoeften van deze soorten.

Uit een onderzoek van The Pet Food Manufacturers' Association (PFMA) bij 86 vegetarische honden in Europa bleek echter dat meer dan de helft van de honden een dieet kreeg met een tekort aan eiwitten, essentiële aminozuren, calcium, zink en vitamine D en B12.Lees verder om meer te weten te komen over de voedingsstoffen die honden nodig hebben, hoe veganistische diëten werken en of een veganistisch dieet al dan niet een veilige keuze is voor uw hond. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn. Deze diëten moeten echter zorgvuldig worden geformuleerd en veel commercieel vegetarisch hondenvoer lijkt niet voedzaam voldoende te zijn. Om onevenwichtigheden of tekortkomingen in het dieet van een huisdier goed te maken, wenden mensen die ervoor kiezen om honden en katten vegetarische of veganistische diëten te voeren, vaak voedingssupplementen.

De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert bij een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Sommige onderzoeken naar katten die door hun eigenaren commerciële vegetarische diëten kregen, hebben bij sommige katten tekorten aan sommige voedingsstoffen gevonden, maar het bewijs is beperkt en van lage kwaliteit, dus er kunnen geen robuuste conclusies worden getrokken. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen ervoor kiezen om dergelijke diëten te voeren vanwege hun filosofische of religieuze overtuigingen, maar dierenartsen moeten duidelijk maken dat mogelijke gezondheidsvoordelen van vegetarisme voor mensen waarschijnlijk niet van toepassing zijn op honden en katten. Het voeren van een dieet dat niet de juiste balans van voedingsstoffen heeft, kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond.

Sommige gepubliceerde onderzoeken suggereren bijvoorbeeld dat honden die vegetarische, veganistische of zelfbereide diëten eten een tekort kunnen hebben aan een aminozuur dat taurine wordt genoemd, en dit kan het risico op een hartaandoening verhogen die bekend staat als verwijde cardiomyopathie.