Is veganistisch hondenvoer ethisch?

Volgens het onderzoek van Dodd is zelfs het groenste, vrije voer voor huisdieren ethisch onhoudbaar voor sommige veganisten. De reden voor het voeren van een ongepast dieet kan verband houden met de levensstijl van de eigenaar, zijn eigen dieet, antropomorfiserende dieren en hun eigen persoonlijke of religieuze overtuigingen. Vooral veganistische eigenaren zijn moreel en ethisch in strijd met hun besluitvorming vanwege hun eigen persoonlijke overtuigingen. Bovendien kunnen maatschappelijke normen, sociaaleconomie, onnauwkeurige of onwetenschappelijke informatie uit verschillende bronnen goedbedoelende eigenaren van gezelschapsdieren misleiden of verkeerd informeren.

Eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat voedingstekorten en door voeding veroorzaakte stoornissen waarschijnlijk een negatieve invloed zullen hebben op het welzijn van een patiënt en eigenaren in theorie aansprakelijk kunnen stellen voor vervolging als ze niet bereid zijn deskundig veterinair advies op te volgen. Veganisten discrimineren geen enkele soort bewuste wezens. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn (zoals insecten), min of meer intelligent, of er heel anders uitzien dan wij (zoals vissen). Ze kunnen allemaal lijden en zich gedragen door pijn te vermijden.

Daarom is een koe voor veganisten net zo belangrijk als een hond, en ze zouden de een niet schaden om de ander te voeden. Ze zouden een hond geen kwaad doen om een kat te voeren, en ze zouden een varken geen kwaad doen om een hond te voeren. Dat is waar veganistisch hondenvoer om de hoek komt, „dieetveganisten (of „plantaardige mensen”) passen veganisme alleen toe op hun eigen dieet, en niet op hun kleding, cosmetica, huishoudelijke producten of hobby's, zoals de rest van veganisten dat doen. Om verwarring te voorkomen, wordt de term „ethisch veganist” nu gebruikt om veganisten aan te duiden die de officiële definitie hierboven volledig volgen.

Kunnen honden veganistisch zijn? Het is erg moeilijk om ervoor te zorgen dat het dieet van een hond compleet is zonder dierlijke producten op te nemen. Zorgvuldig bereide en uitgebalanceerde vleesvrije diëten kunnen worden ontwikkeld, maar ze zijn moeilijker en duurder om te beheren. Huisgemaakt veganistisch hondenvoer moet worden ontwikkeld met een diervoedingsdeskundige. Sommige mensen vragen zich af of het „onnatuurlijk is om vlees weg te laten uit het dieet van honden en katten”.

Maar om ze het vlees te geven dat ze van nature zouden eten, zou je ze hele muizen of vogels moeten serveren of ze zelf moeten laten jagen, een optie die oneerlijk zou zijn voor inheemse vogelsoorten en andere kleine dieren, aangezien gezelschapskatten en honden niet-inheems zijn en voordelen hebben die wild het ontbreken van dieren. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Volgens het marktonderzoeksbureau Mintel is 34% van de hondenbezitters geïnteresseerd in het regelmatig voeren van plantaardig voedsel voor hun honden. Voor de meeste eigenaren van huisdieren is de eenvoudigste keuze om te vertrouwen op een van de groeiende aantallen veganistische of vegetarische, commercieel gemaakte hondenvoermerken.

De patiënt in geval drie kreeg voornamelijk een vegetarisch commercieel hondenvoerdieet (onbekend merk), waarbij de eigenaar verse groenten en rijst toevoegde. Het voeren van honden dieren die Euraziatische wolven misschien nooit zijn tegengekomen (zoals rauw vlees van kangoeroes of bizons, en eventuele ziekteverwekkers die het kan bevatten) is niet natuurlijk voor honden. De British Veterinary Association (BVA) en de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) stellen beide dat ze geen veganistische diëten aanbevelen aan honden of katten. Aan de voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voldaan met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen.

Het voeren van een goed onderzocht, uitgebalanceerd veganistisch dieet zoals v-dog valt niet onder de categorie wreedheid tegen dieren. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Aan de andere kant kan voedzaam uitgebalanceerd hondenvoer op basis van plan met de juiste natuurlijke ingrediënten verwerkt om hun juiste opname en smakelijkheid te maximaliseren, niet alleen gezonder zijn, maar ook natuurlijker voor een hond. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld naar een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als het nog puppy's of kittens zijn.

Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Er werd geen eigenaarsinterview gehouden als onderdeel van de casestudy's, en dit zou nuttig zijn geweest om meer inzicht te krijgen in waarom ze ervoor kozen om hun huisdier een veganistisch dieet te geven en hoe lang ze al een veganistisch dieet hadden gevoerd, en welke effecten ze denken dat het had op hun huisdieren. Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld. Guy Sandelowsky, een dierenarts en oprichter van het veganistische hondenvoerbedrijf Omni, zei dat zijn producten, waaronder meestal zoete aardappel, bruine rijst en pompoen, 30% meer eiwitten bevatten dan de meeste op vlees gebaseerde diëten en zorgvuldig waren geformuleerd om aan alle voedingsbehoeften van een hond te voldoen.

Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. .