Is veganistisch hondenvoer goed?

Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes die door hun eigenaren waren ingevuld. Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet.

Als dierenarts voedingsdeskundige gebruik ik veel vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen. Hoewel er een aantal commerciële veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit. Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen op plantaardige eiwitten zijn gebaseerd.

Huisbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Hoewel veganistisch hondenvoer technisch prima is voor honden, hangt het ook af van de voedingsgeschiktheid van die voedingsmiddelen. Een studie van Kanakubo et al. Bramble is het eerste en enige 100% veganistische verse hondenvoer.

Geformuleerd door gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen, biedt het alle eiwitten en voeding die honden nodig hebben op de gezondste, meest kwijlwaardige manier. Verwarm hem gewoon en kijk hoe je pup het verslindt. Gevormd door domesticatie, zijn honden alleseters die zowel plantaardig als dierlijk voedsel kunnen eten, en in theorie zouden ze moeten kunnen gedijen op vegetarische of veganistische diëten. Deze diëten moeten echter zorgvuldig worden geformuleerd en veel commercieel vegetarisch hondenvoer lijkt niet voedzaam voldoende te zijn.

Er is ook weinig betrouwbaar onderzoeksbewijs dat aantoont dat honden gezond kunnen blijven als ze alleen een veganistisch dieet krijgen. Gezien de onverwachte gezondheidsproblemen die worden gezien bij theoretisch adequate graanvrije diëten, moeten we voorzichtig zijn met de mogelijke risico's van vegetarische formuleringen voor honden totdat er beter en meer bewijs is dat hun gezondheidseffecten op de lange termijn aantoont. Lees verder om meer te weten te komen over de voedingsstoffen die honden nodig hebben, hoe veganistische diëten werken en of een veganistisch dieet al dan niet een veilige keuze is voor uw hond. Onlangs is er een verhaal verspreid op sociale media over een hondenbezitter die een foto op Tumblr plaatste die laat zien hoe „opgewonden haar hond was om haar zelfgemaakte gastronomische * veganische* maaltijd te eten.

Een probleem hiermee is dat het gedurende langere tijd grootbrengen van honden met testdiëten in een laboratoriumomgeving ethische zorgen kan oproepen. Honden houden van hoe goed het smaakt en hondenbezitters zijn dol op het positieve effect dat het heeft op de gezondheid van hun honden. Ja, honden stammen zeker af van wolven, maar dat betekent niet dat een wolf en een hond dezelfde voedingsbehoeften hebben, dus het gebruik van cijfers als deze om een bepaald type dieet te rechtvaardigen, is misleidend - een onjuiste veronderstelling van de kant van de commentaarauteur. Dus zijn plantaardige of veganistische diëten goed voor honden? Technisch gezien kunnen honden bepaalde aminozuren omzetten in de voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Het concept achter dit dieet is dat honden zullen gedijen op een vergelijkbaar dieet als wat hun voorouders aten voordat ze gedomesticeerd werden. Potentiële voordelen van diëten voor rauw hondenvoer zijn onder meer schonere tanden, glanzender vachten en verhoogde energieniveaus. Elke hondenouder moet rekening houden met alle factoren en zelf beslissen wat de beste keuze is om zijn hond te voeren. Hondenouders moeten zich ervan bewust zijn dat conventioneel hondenvoer naast puur vlees ook andere dingen bevat, zoals huid, bloed, botten en andere delen van het dode dier.

Honden met voedselallergieën zijn doorgaans gevoelig voor specifieke dierlijke eiwitten, en het verwijderen van verwerkte dierlijke producten uit hun dieet kan helpen zolang het vervangende dieet zorgvuldig is samengesteld om essentiële voedingsstoffen te leveren.