Is vegetarisch hondenvoer gezond?

Als alleseters zijn er tal van planten- en schimmelbronnen die alle eiwitten, voedingsstoffen en aminozuren leveren die honden nodig hebben om een gezond leven te leiden. Dus absoluut ja, een plantaardig dieet voor honden kan 100% gezond zijn, zolang de voedingsstoffen maar schoon en doelgericht zijn. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als veterinaire voedingsdeskundige gebruik ik nogal wat vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen.

Hoewel er een aantal commerciële, veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit. Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten. Zelfbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte, op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Sommige mensen vragen zich af of het „onnatuurlijk is om vlees weg te laten uit het dieet van honden en katten”.

Maar om ze het vlees te geven dat ze van nature zouden eten, zou je ze hele muizen of vogels moeten serveren of ze zelf moeten laten jagen, een optie die oneerlijk zou zijn voor inheemse vogelsoorten en andere kleine dieren, aangezien gezelschapskatten en honden niet-inheems zijn en voordelen hebben die wild het ontbreken van dieren. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Dit is een beetje een lastige vraag. In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel, op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn.

Het voeren van een dieet dat niet de juiste balans van voedingsstoffen heeft, kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Hoewel veganistische diëten (of thuisbereide diëten in het algemeen) tal van gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze niet zijn ontworpen door iemand met aanzienlijke expertise op het gebied van hondenvoeding, zijn veel van de argumenten die tegen deze eigenaar worden gebruikt halve waarheden of mythen. Door uw hond over te schakelen op een veganistisch dieet, kan hij puppy-achtige energie terugkrijgen dankzij de schone, gemakkelijk beschikbare voeding (zonder de negatieve effecten van vlees- en bijproduct-zwaar voedsel).

De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert op een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Deze diëten moeten echter zorgvuldig worden geformuleerd en veel commercieel vegetarisch hondenvoer lijkt niet voedzaam toereikend te zijn. Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. De meeste commerciële graanvrije diëten zouden bijvoorbeeld voedzaam compleet moeten zijn voor honden, maar recente meldingen van cardiomyopathie bij honden die dergelijke diëten eten suggereren een ernstig gezondheidsrisico voor sommige personen die deze diëten krijgen.

Het onthulde dat de gezondste en minst gevaarlijke dieetkeuzes voor honden voedingsgezonde veganistische diëten zijn. Een veganistisch dieet moet goed en zorgvuldig worden geformuleerd om aan de voedingsbehoeften van honden te voldoen, en er is minder ruimte voor fouten dan bij diëten die dierlijke ingrediënten bevatten. Sommige honden in het onderzoek kregen rauwe vleesdiëten en deze waren iets gezonder dan de veganistische honden in het algemeen. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld naar een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als het nog puppy's of kittens zijn.

Ja, honden stammen zeker af van wolven, maar dat betekent niet dat een wolf en een hond dezelfde voedingsbehoeften hebben, dus het gebruik van cijfers als deze om een bepaald type dieet te rechtvaardigen, is misleidend - een onjuiste veronderstelling van de kant van de commentaarauteur. Het percentage honden dat naar verluidt aan gezondheidsproblemen leed, bedroeg 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. Het is echter ongelooflijk moeilijk om veganistisch hondenvoer te maken dat honden op de lange termijn gezond kan houden. .