Is vegetarisch hondenvoer goed?

Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes die door hun eigenaren waren ingevuld. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Veganistisch hondenvoer) is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. Dit is een beetje een lastige vraag. In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Bramble is het eerste en enige 100% veganistische verse hondenvoer.

Geformuleerd door gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen, biedt het alle eiwitten en voeding die honden nodig hebben op de gezondste, meest kwijlwaardige manier. Verwarm hem gewoon en kijk hoe je pup het verslindt. Het is gemakkelijker om een vegetarisch dieet te maken dat geschikt is voor honden, omdat deze diëten de neiging hebben om eieren en zuivelproducten te gebruiken in plaats van vleesproducten. Er is ook weinig betrouwbaar onderzoeksbewijs dat aantoont dat honden gezond kunnen blijven als ze alleen een veganistisch dieet krijgen.

En natuurlijk brengt een goedbedoeld vegetarisch of veganistisch dieet je nergens als je hond het niet eet (of genoeg ervan) en uiteindelijk lijdt aan een gebrek aan essentiële voedingsstoffen, de sleutel, nogmaals, is nauwlettend toezicht en regelmatige controles. De meeste commerciële graanvrije diëten zouden bijvoorbeeld voedzaam compleet moeten zijn voor honden, maar recente meldingen van cardiomyopathie bij honden die dergelijke diëten eten suggereren een ernstig gezondheidsrisico voor sommige personen die deze diëten krijgen. Sommige onderzoeken naar katten die door hun eigenaren commerciële vegetarische diëten kregen, hebben bij sommige katten tekorten aan sommige voedingsstoffen gevonden, maar het bewijs is beperkt en van lage kwaliteit, dus er kunnen geen robuuste conclusies worden getrokken. Hoewel veel mensen op weg zijn naar een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet, meestal vanwege milieu-, filosofische of religieuze redenen, zetten ze hun honden ook op een vegetarisch dieet.

Zolang je de voedingsstoffen die je harige vriend binnenkrijgt heel zorgvuldig in de gaten houdt, in overleg met zijn dierenarts, en ervoor zorgt dat het dieet uitgebalanceerd is, is een vegetarische of veganistische dieetlevensstijl een mogelijke optie. Vooral vanwege de gezondheidsproblemen die ze bij honden heeft gezien als ze vegetarisch of veganistisch dieet volgen. Ze zegt dat honden in staat zijn om een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen, wanneer ze echt goede genetica hebben. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen.

Wat het geval ook is, een vegetarisch of veganistisch dieet heeft zijn voor- en nadelen en hetzelfde geldt voor de huisdieren waarvan de eigenaren dit dieet ook kiezen om te volgen. Dus technisch gezien zou het goed zijn om deze honden op een vleesgebaseerd dieet te zetten om ze gezond te houden en problemen op de lange termijn te voorkomen, zegt Georgina. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie.