Is vegetarisch hondenvoer slecht?

Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. Een hond met een veganistisch dieet zal overleven, maar zal zelden gedijen, omdat hun lichaam constant op de rand van een tekort aan voedingsstoffen staat. Terwijl een dieet op basis van vlees gemakkelijk alle essentiële voedingsstoffen bevat die ze nodig hebben om te overleven, levert een plantaardig dieet onvoldoende hoeveelheden van deze voedingsstoffen op, en vaak in vormen die bijzonder moeilijk te verwerken zijn voor honden. Veganistische honden zullen vatbaar zijn voor vitamine B- en D-tekorten en zullen ondervoed zijn vanwege hun fysieke onvermogen, grote hoeveelheden plantaardig materiaal verteren.

De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als veterinaire voedingsdeskundige gebruik ik nogal wat vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen. Hoewel er een aantal commerciële, veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit.

Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten. Zelfbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte, op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Sommige mensen vragen zich af of het „onnatuurlijk is om vlees weg te laten uit het dieet van honden en katten”. Maar om ze het vlees te geven dat ze van nature zouden eten, zou je ze hele muizen of vogels moeten serveren of ze zelf moeten laten jagen, een optie die oneerlijk zou zijn voor inheemse vogelsoorten en andere kleine dieren, aangezien gezelschapskatten en honden niet-inheems zijn en voordelen hebben die wilde dieren missen.

Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Voor een soepele overgang, begin met het mengen van vegetarisch eten (er zijn verschillende merken beschikbaar om uit te kiezen, waaronder v-dog, Amì en Wild Earth, of volg de veganistische recepten in Dr. Pitcairn's complete gids voor natuurlijke gezondheid voor honden en katten (of die worden geleverd met Vegepetsupplementen) met het voer op basis van vlees. Verhoog geleidelijk de vegetarische portie en verlaag het vleesdieet gedurende één tot twee weken.

De meeste, maar niet alle, honden en katten kunnen het goed doen op een vegetarisch dieet, dus let goed op om er zeker van te zijn dat het nieuwe dieet het eens is met je diergenoot. Als u huid- of spijsverteringsproblemen opmerkt, moet u mogelijk aanpassingen aanbrengen. Probeer een ander merk of recept, of ga indien nodig terug naar het voeren van het vorige dieet. Katten en honden moeten een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet krijgen dat is geoptimaliseerd voor de voedingsbehoeften van de specifieke diersoort.

Onevenwichtigheden of tekortkomingen in een van deze kunnen een hond of kat erg ziek maken, en velen van hen zijn erg moeilijk, zo niet biologisch onmogelijk voor carnivoren om te synthetiseren uit plantaardige diëten. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen ervoor kiezen om dergelijke diëten te voeren vanwege hun filosofische of religieuze overtuigingen, maar dierenartsen moeten duidelijk maken dat mogelijke gezondheidsvoordelen van vegetarisme voor mensen waarschijnlijk niet van toepassing zijn op honden en katten. Maar zoals de onderzoekers opmerkten, is DCM niet alleen een probleem voor vegetarische honden, aangezien L-carnitine en taurine ook kunnen worden weggespoeld bij de verwerking van vlees in commercieel hondenvoer. Om dit probleem te helpen omzeilen, hebben sommige commerciële hondenvoerbedrijven zoals V-dog, een eiwitrijk veganistisch hondenvoer, taurine en L-carnitine aan hun formules toegevoegd om een kwaliteitsgezondheid te verzekeren die „de voedingsprofielen overschrijdt die zijn vastgesteld door de AAFCO”, zegt V-dog President David Middlesworth.

Tegenwoordig bevatten de meeste commerciële hondenvoer, zowel vegetarisch als op vlees gebaseerd, ze, en als u een zelfgemaakt dieet wilt voeren, kunt u ze online of in een reformwinkel in poedervorm kopen. Er zijn echter mensen die zich zorgen maken dat vegetarische honden mogelijk niet in staat zijn om voldoende voeding te krijgen van een plantaardig dieet. Een studie waarin de gezondheid van vegetarische katten werd vergeleken met die van katten met conventionele diëten, vond geen significante verschillen in waargenomen gezondheidstoestand tussen de twee groepen. Ja, honden stammen zeker af van wolven, maar dat betekent niet dat een wolf en een hond dezelfde voedingsbehoeften hebben, dus het gebruik van cijfers als deze om een bepaald type dieet te rechtvaardigen, is misleidend - een onjuiste veronderstelling van de kant van de commentaarauteur.

De positieve ervaring van Church en Benfer met vegetarische hondendiëten wordt weerspiegeld in honderden getuigenissen die op internet zijn gevonden van eigenaren die met succes hun honden hebben overgeschakeld op een vegetarisch dieet. Onlangs is er op sociale media een verhaal verspreid over een hondenbezitter die een foto op Tumblr plaatste die laat zien hoe „opgewonden haar hond was om haar zelfgemaakte gastronomische * veganische* maaltijd op te eten. .