Kan een hond overleven op een vegetarisch dieet?

Het antwoord is ja, honden kunnen vegetarisch eten en gedijen. Hoewel dit onderwerp zeker interessant is voor vegetariërs, moeten eigenaren die geen problemen hebben met het voeren van hun hondenvlees ook opletten. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten.

Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. In één onderzoek meldde 100% van de mensen die katten een vegetarisch dieet voerden zelf vegetarische diëten te eten. Dr. M Murugesan, een dierenarts van de overheid, zegt dat, hoewel honden kunnen overleven op een vegetarisch dieet, dit niet noodzakelijk betekent dat het gezond is.

Daarom, en het feit dat sommige honden allergisch zijn voor dierlijke eiwitten, zullen dierenartsen en erkende dierenvoedingsdeskundigen soms speciaal ontworpen vleesvrije diëten voorschrijven om honden met allergieën en andere soorten gezondheidsproblemen te behandelen. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Bovendien, wanneer een hond een hoog veganistisch dieet of een plantaardig dieet volgt, moet worden begrepen dat planten langere verbindingen hebben in vergelijking met vlees, dus het lichaam vindt het moeilijk om die schakels die beschikbaar zijn in plantaardig materiaal af te breken. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn.

Hoewel sommige mensen beweren dat hun honden gedijen op een vleesvrij dieet, uiten veel experts hun bezorgdheid dat een veganistisch maaltijdplan voor honden de voedingsbehoeften voor een echt gezonde hond mist. Maar er is nog een even overtuigende denkschool die zegt dat vegetarisch eten goed kan zijn voor de honden. De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert bij een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Ze zegt dat honden in staat zijn om een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen, wanneer ze echt goede genetica hebben.

Het is echter belangrijk om uw hond een 'compleet' commercieel dieet te geven om ervoor te zorgen dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld. De meeste dierenartsen raden ten zeerste af om een veganistisch dieet aan een puppy te voeren en stellen voor dat u frequentere wellnessexamens plant, inclusief bloedonderzoek, voor honden met veganistisch dieet.

Sommige gezondheidsproblemen vereisen een specifiek receptdieet en er is misschien nog geen geschikt vegetarisch of veganistisch alternatief op de markt. Veel dierenartsen in de stad zeggen dat ze vaak vinden dat de reden dat huisdieren zich onwel voelen een vegetarisch dieet was.