Kunnen honden leven van een vegetarisch dieet?

Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als veterinaire voedingsdeskundige gebruik ik nogal wat vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen. Hoewel er een aantal commerciële, veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit.

Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten. Zelfbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte, op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze dierengenoten.

In een interview met CNN, Dr. Fox zegt dat sommige volwassen honden zich aanpassen en zelfs gedijen op uitgebalanceerde veganistische diëten, maar de meeste doen het het beste met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder sommige dieren, vetten en eiwitten. Toch merkt Fox op: „Honden kunnen minstens één keer per week baat hebben bij een veganistische maaltijd om te ontgiften. Een van de bevindingen was dat 17% van de honden met conventionele diëten in de loop van een jaar vier of meer bezoeken aan de dierenarts had, vergeleken met 9% voor mensen met veganistische diëten en 8% voor mensen met rauw vleesdieet.

Sommige gezondheidsproblemen vereisen een specifiek receptdieet en er is misschien nog geen geschikt vegetarisch of veganistisch alternatief op de markt. Deze diëten zijn niet alleen gunstig voor oudere honden (ze hebben natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij aandoeningen zoals artritis), maar honden die overschakelen op een veganistisch dieet leven vaak tot in hun late tienerjaren en begin twintig - zelfs bij rassen met een veel kortere levensverwachting. Onlangs is er op sociale media een verhaal verspreid over een hondenbezitter die een foto op Tumblr plaatste die laat zien hoe „opgewonden haar hond was om haar zelfgemaakte gastronomische * veganische* maaltijd op te eten. Vanuit biologisch perspectief missen honden de meeste metabole aanpassingen aan een strikt dieet van dierlijk vlees dat wordt gezien bij echte carnivoren zoals katten of fretten.

Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen, niet-routinematige medicatie nodig had, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat. Ja, honden stammen zeker af van wolven, maar dat betekent niet dat een wolf en een hond dezelfde voedingsbehoeften hebben, dus het gebruik van cijfers als deze om een bepaald type dieet te rechtvaardigen, is misleidend - een onjuiste veronderstelling van de kant van de commentaarauteur. Het is interessant om op te merken dat het toevoegen van voedsel aan een reeds compleet commercieel dieet daadwerkelijk voedingstekorten kan veroorzaken; het toevoegen van gekookte kip verandert bijvoorbeeld de calcium-fosforverhouding, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende honden.

Hoewel veganistische diëten (of thuisbereide diëten in het algemeen) tal van gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze niet zijn ontworpen door iemand met aanzienlijke expertise op het gebied van hondenvoeding, zijn veel van de argumenten die tegen deze eigenaar worden gebruikt halve waarheden of mythen. Het percentage honden dat naar verluidt aan gezondheidsproblemen leed, bedroeg 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. Lees verder om meer te weten te komen over de voedingsstoffen die honden nodig hebben, hoe veganistische diëten werken en of een veganistisch dieet al dan niet een veilige keuze is voor uw hond. .