Kunnen honden overleven op een vegetarisch dieet?

Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft.

Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren.

Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Vooral vanwege de gezondheidsproblemen die ze bij honden heeft gezien als ze vegetarisch of veganistisch dieet volgen. Soms lijden de honden aan diabetes, hartproblemen en obesitas die rechtstreeks verband houden met een onnatuurlijk dieet, zegt Dr.

Venkateswaran die verschillende gevallen van obesitas bij honden heeft gezien als gevolg van een grote inname van koolhydraten. Maar er is nog een even overtuigende denkschool die zegt dat vegetarisch eten goed kan zijn voor de honden. De meeste dierenartsen raden ten zeerste af om een veganistisch dieet aan een puppy te voeren en stellen voor dat u frequentere wellnessexamens plant, inclusief bloedonderzoek, voor honden met veganistisch dieet. In één onderzoek meldde 100% van de mensen die katten een vegetarisch dieet voerden zelf vegetarische diëten te eten.

De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begin met het mengen van het vegetarische voedsel met wat je gewoonlijk serveert. Veel dierenartsen in de stad zeggen dat ze vaak vinden dat de reden dat huisdieren zich onwel voelen een vegetarisch dieet was. Hoewel veel mensen op weg zijn naar een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet, meestal vanwege milieu-, filosofische of religieuze redenen, zetten ze hun honden ook op een vegetarisch dieet. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn.

Deze ziekte treft over het algemeen jonge honden of honden van middelbare leeftijd die vatbaar zijn voor L-carnitine- of taurinedeficiëntie vanwege ras, grootte, individuele genetische samenstelling of dieet. Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen. Om gezondheids- en ethische redenen kiezen veel vegetarische en veganistische mensen ervoor om hun dieetvoorkeuren met hun honden te delen.

De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert bij een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen.