Kunnen honden vegetarisch eten?

Het antwoord is ja, honden kunnen vegetarisch eten en gedijen. Hoewel dit onderwerp zeker interessant is voor vegetariërs, moeten eigenaren die geen problemen hebben met het voeren van hun hondenvlees ook opletten. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Dierenartsen over de hele wereld herhalen dat plantaardige diëten extreem gevaarlijk zijn en honden schaden.

Honden zijn heel anders dan mensen, vooral in hun vermogen om koolhydraten te verwerken. Maar het aanpassen van het diner van uw hond aan een vegetarisch dieet kan u in grote problemen brengen met de wet. De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begin met het mengen van het vegetarische voedsel met wat je gewoonlijk serveert. De meeste dierenartsen raden ten zeerste af om een veganistisch dieet aan een puppy te voeren en stellen voor dat u frequentere wellnessexamens plant, inclusief bloedonderzoek, voor honden met veganistisch dieet.

Maar je zult ook artikelen vinden die sterk in tegenspraak zijn met deze theorieën en dierenartsen en experts die er erg voor zijn honden een eiwitrijk vleesdieet te voeren. Als uw hond te oud is om krachtig te sporten, geef hem dan veel langzame korte wandelingen in de natuur of sociale tijd met andere geriatrische honden. Door plantaardige eiwitbronnen te gebruiken, kan deze reactie worden vermeden, waardoor vegetarische of veganistische diëten geschikt zijn voor dieetproeven. Voedingswaarde levert het eten van vlees dus belangrijke voedingsstoffen op die moeilijk te vinden zijn in een vegetarisch of veganistisch dieet.

Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen. Het is interessant op te merken dat het toevoegen van voedsel aan een reeds compleet commercieel dieet daadwerkelijk voedingstekorten kan veroorzaken; het toevoegen van gekookte kip verandert bijvoorbeeld de calcium-fosforverhouding, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende honden. Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen.

Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt. Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet. Op korte termijn lijkt uw hond misschien ok, maar er zijn ernstige gevolgen voor de gezondheid van het voeren van een onevenwichtig dieet voor een langere periode en dit wordt nooit aanbevolen. Er is de afgelopen weken veel media-interesse geweest over de geschiktheid van veganistische diëten voor honden.

Studies hebben aangetoond dat moedermelk van moeders die vlees aten maar liefst 36% meer gifstoffen bevatte dan degenen die vegetarische diëten aten. Helaas kunnen katten niet overleven op een veganistisch of vegetarisch dieet en moeten ze altijd een vleesdieet krijgen.