Kunnen honden vegetarisch worden?

Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Het is waar dat honden tot de orde Carnivora behoren, maar het zijn eigenlijk alleseters. Het hondenlichaam heeft het vermogen om bepaalde aminozuren, de bouwstenen of eiwitten in andere om te zetten, wat betekent dat honden alle aminozuren kunnen krijgen die ze nodig hebben terwijl ze vlees vermijden. Mensen kunnen gemakkelijk vegetariërs zijn en een gezond en gelukkig leven leiden.

Maar hoe zit het met honden? Kunnen honden vegetariërs zijn? Het antwoord is ja, honden kunnen vegetariërs zijn en overleven en doen het zelfs goed op een vegetarisch regime. Er wordt algemeen aangenomen dat honden carnivoren zijn die voornamelijk vlees eten. Feit is echter dat honden alleseters zijn, net als hun naaste familieleden, de wolven die hun voeding halen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Mensen zijn ook alleseters omdat we zowel vlees als planten eten.

Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Honden kunnen gedijen zonder vlees, maar alleen als ze een goed uitgebalanceerd vegetarisch dieet krijgen.

Zoals het geval is bij mensen die de voorkeur geven aan vegetarische diëten, kan eiwit- of vitaminetekort optreden bij honden die strikt vegetarisch dieet volgen als ze niet goed worden aangevuld. Als u zich zorgen maakt dat uw hond misschien geen vegetarisch hondenvoer eet, moet u weten dat het populairste hondenvoer zonder vlees smaakvol is. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Neem de tijd om etiketten voor hondenvoer te lezen, zodat u uiteindelijk voedsel kiest dat uw hond alle eiwitten, vitamines en mineralen biedt die hij nodig heeft om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen. Zoek bij het winkelen voor commercieel vegetarisch hondenvoer naar voedsel dat voldoet aan de AAFCO-richtlijnen om ervoor te zorgen dat het een formule bevat die door derden is getest op voedingswaarde. Aan de voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voldaan met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen. Verhoog de hoeveelheid nieuw voer en verminder de hoeveelheid oud voer elke drie tot vijf dagen met ¼ totdat u uw hond niets anders dan vegetarisch voer geeft.

Maar je zult ook artikelen vinden die sterk in tegenspraak zijn met deze theorieën en dierenartsen en experts die er erg voor zijn honden een eiwitrijk vleesdieet te voeren. Het is interessant op te merken dat het toevoegen van voedsel aan een reeds compleet commercieel dieet daadwerkelijk voedingstekorten kan veroorzaken; het toevoegen van gekookte kip verandert bijvoorbeeld de calcium-fosforverhouding, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende honden. Als uw hond te oud is om krachtig te sporten, geef hem dan veel langzame korte wandelingen in de natuur of sociale tijd met andere geriatrische honden. Om gezondheids- en ethische redenen kiezen veel vegetarische en veganistische mensen ervoor om hun dieetvoorkeuren met hun honden te delen.

Sommige honden kunnen gemakkelijk overstappen op een nieuw dieet, terwijl andere langer kunnen duren vanwege een gevoelige maag.