Leven honden langer op een vegetarisch dieet?

HONDEN die veganistisch voedsel krijgen, blijken langer te leven dan pups die rauw vlees of ingeblikt voedsel eten. Een team van wetenschappers stuurde een vragenlijst naar eigenaren van 2.536 honden om te begrijpen hoe verschillende hondendiëten de gezondheid in de loop van de tijd beïnvloedden. Ik ben zelf vegetariër, en ik vind het leuk om goed nieuws te brengen, dus dit is een leuk gesprek voor mij. Het antwoord is ja, honden kunnen vegetarisch eten en gedijen.

Het is niet eenvoudig om een hoogwaardig dieet voor honden te formuleren, en het is vooral moeilijk met een veganistisch dieet. Er is momenteel echter een gebrek aan robuuste gegevens die de gevolgen voor de gezondheid van het voeren van een veganistisch dieet aan een groot aantal honden gedurende vele jaren in kaart brengen, dus we kijken ernaar uit om verder onderzoek te zien naar de vraag of dit op lange termijn kan voldoen aan de dieetwensen van een hond. Goed uitgebalanceerde veganistische diëten zijn licht verteerbaar voor honden en worden steeds populairder vanwege gezondheids- en ethische zorgen. Veganistische diëten voor honden zijn al tientallen jaren op de markt en ouders van gezelschapsdieren worden zich steeds meer bewust van de gezondheidsvoordelen.

Een team van wetenschappers stuurde een vragenlijst naar meer dan 2.500 hondenbezitters om te begrijpen hoe verschillende hondendiëten de gezondheid in de loop van de tijd beïnvloedden. Dit, gecombineerd met eerdere bevindingen, bracht de onderzoekers ertoe te suggereren dat een voedingsgezond veganistisch dieet in feite de gezondste en minst gevaarlijke keuze voor honden kan zijn. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. Meer dan de helft van alle honden volgde een conventioneel dieet, een derde at alleen rauw vlees en een op de acht waren veganistische honden.

Veel hondenouders maken zich zorgen dat het vitamine- en aminozuurprofiel van een veganistisch dieet ontoereikend is voor hun hond. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen niet-routinematige medicatie vereiste, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat. Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn.