Vegetarisch dieet voor honden?

Voer nooit vegetarische of veganistische diëten aan puppy's en kittens of aan honden en katten die u van plan bent te fokken. Overweeg of voer alleen commerciële diëten die voedingsproeven hebben ondergaan en voldoen aan de vereisten voor naleving van AAFCO (Association of American Feed Control Officials). Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten. Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Hoewel gedomesticeerde honden en katten nu verschillen in hun gedrag en fysiologie van hun wilde voorouders, hebben ze specifieke voedingsbehoeften waaraan moet worden voldaan om voedingstekorten en daarmee samenhangende ziekten zoals metabole botziekte en taurinedeficiëntie in het geval van katten te voorkomen.

Honden zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige producten eten. Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen. Hoewel veel mensen op weg zijn naar een vegetarisch of zelfs veganistisch dieet, meestal vanwege milieu-, filosofische of religieuze redenen, zetten ze hun honden ook op een vegetarisch dieet. Het is gemakkelijker om een vegetarisch dieet te maken dat geschikt is voor honden, omdat deze diëten de neiging hebben om eieren en zuivelproducten te gebruiken in plaats van vleesproducten.

Uit een onderzoek van The Pet Food Manufacturers' Association (PFMA) bij 86 vegetarische honden in Europa bleek echter dat meer dan de helft van de honden een dieet kreeg met een tekort aan eiwitten, essentiële aminozuren, calcium, zink en vitamine D en B12.Vooral vanwege de gezondheidsproblemen die ze bij honden heeft gezien wanneer ze worden gehouden op een vegetarisch of veganistisch dieet. Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Naarmate de populariteit van dit dieet is gegroeid met een overeenkomstige toename van mensen die vegetarisme beoefenen, zijn er verschillende commerciële vegetarische en veganistische diëten op de markt. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen.

Gezien de gezondheidsproblemen rond het formuleren van een uitgebalanceerd dieet, in combinatie met het feit dat veganistisch en vegetarisch hondenvoer vaak duurder is dan diëten die vlees bevatten, zoeken veel mensen naar alternatieven. De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert bij een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Ze zegt dat honden in staat zijn om een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen, wanneer ze echt goede genetica hebben. De uitzondering hierop is als een hond een medische aandoening heeft die baat heeft bij een veganistisch of vegetarisch dieet.

De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begin met het mengen van het vegetarische voedsel met wat je gewoonlijk serveert. Om gezondheids- en ethische redenen kiezen veel vegetarische en veganistische mensen ervoor om hun dieetvoorkeuren met hun honden te delen.