Vegetarisch dieet voor honden?

Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft.

Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren.

Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze dierengenoten. Hoewel gedomesticeerde honden en katten nu verschillen in hun gedrag en fysiologie van hun wilde voorouders, hebben ze specifieke voedingsbehoeften waaraan moet worden voldaan om voedingstekorten en daarmee samenhangende ziekten zoals metabole botziekte en taurinedeficiëntie bij katten te voorkomen. Honden zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige producten eten. Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen.

Honden geven de voorkeur aan vlees, maar een veganistisch of vegetarisch dieet is mogelijk met de juiste supplementen. Het voeren van een dieet dat niet de juiste balans van voedingsstoffen heeft, kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Vanuit het perspectief van de dierenarts is er momenteel gewoon niet genoeg wetenschappelijk bewijs om veilig een veganistisch dieet voor honden en katten te promoten. Een van de bevindingen was dat 17% van de honden met conventionele diëten in de loop van een jaar vier of meer bezoeken aan de dierenarts had, vergeleken met 9% voor mensen met veganistische diëten en 8% voor mensen met rauw vleesdieet.

Dopamine is gemaakt van het aminozuur tyrosine, dus het voeren van een dieet met veel tyrosine helpt uw hond de basisbouwstenen te geven die nodig zijn voor de productie van dopamine. Deze ziekte treft over het algemeen jonge honden of honden van middelbare leeftijd die vatbaar zijn voor L-carnitine- of taurinedeficiëntie vanwege ras, grootte, individuele genetische samenstelling of dieet. In één onderzoek meldde 100% van de mensen die katten een vegetarisch dieet voerden zelf vegetarische diëten te eten. De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begint u met het mengen van het vegetarische voedsel met wat u gewoonlijk serveert.

Maar je zult ook artikelen vinden die sterk in tegenspraak zijn met deze theorieën en dierenartsen en experts die erg zijn voor het voeren van honden een eiwitrijk vleesdieet. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Gezien de gezondheidsproblemen rond het formuleren van een uitgebalanceerd dieet, in combinatie met het feit dat veganistisch en vegetarisch hondenvoer vaak duurder is dan diëten die vlees bevatten, zoeken veel mensen naar alternatieven. Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld.

Uit een studie uitgevoerd door The Pet Food Manufacturers' Association (PFMA) bij 86 vegetarische honden in Europa bleek echter dat meer dan de helft van de honden een dieet kreeg met een tekort aan eiwitten, essentiële aminozuren, calcium, zink en vitamine D en B12.In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. De meeste dierenartsen raden ten zeerste af om een veganistisch dieet aan een puppy te geven en stellen voor dat u frequentere wellnessexamens, inclusief bloedonderzoek, plant voor honden met veganistische diëten. .