Vegetarische hond?

Het antwoord is ja, honden kunnen vegetarisch eten en gedijen. Hoewel dit onderwerp zeker interessant is voor vegetariërs, moeten eigenaren die geen problemen hebben met het voeren van hun hondenvlees ook opletten. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze diergenoten.

Dit is een beetje een lastige vraag. In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen. Een van de bevindingen was dat 17% van de honden met conventionele diëten in de loop van een jaar vier of meer bezoeken aan de dierenarts had, vergeleken met 9% voor mensen met veganistische diëten en 8% voor mensen met rauw vleesdieet.

Maar zoals de onderzoekers opmerkten, is DCM niet alleen een probleem voor vegetarische honden, aangezien L-carnitine en taurine ook kunnen worden weggespoeld bij de verwerking van vlees in commercieel hondenvoer. Uit een onderzoek van PETA bleek dat 82% van de honden die vijf jaar of langer veganistisch waren, een goede tot uitstekende gezondheid had en dat hoe langer een hond een vegetarisch of veganistisch dieet bleef volgen, hoe groter de kans dat de hond over het algemeen goed tot uitstekende gezondheid zou hebben. Het percentage honden dat naar verluidt leed aan gezondheidsproblemen was 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. De twee honden van de kerk volgden hun hele leven vegetarisch dieet en leefden als een gezonde 15 en 19 jaar oud.

De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen niet-routinematige medicatie vereiste, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat. Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt. Meer mensen zien af van vlees in hun dieet om een heel spectrum van redenen, van milieu tot filosofisch, en nu kijken vegetariërs ook nog eens naar de vleesvoeding van hun honden. Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes die door hun eigenaren waren ingevuld.

Uit een onderzoek van The Pet Food Manufacturers' Association (PFMA) bij 86 vegetarische honden in Europa bleek echter dat meer dan de helft van de honden een dieet kreeg met een tekort aan eiwitten, essentiële aminozuren, calcium, zink en vitamine D en B12.De voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voorzien met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen. Er is momenteel echter een gebrek aan robuuste gegevens die de gevolgen voor de gezondheid van het voeren van een veganistisch dieet aan een groot aantal honden gedurende vele jaren in kaart brengen, dus we kijken ernaar uit om verder onderzoek te zien naar de vraag of dit op lange termijn kan voldoen aan de dieetwensen van een hond. Om dit probleem te helpen omzeilen, hebben sommige commerciële hondenvoerbedrijven zoals V-dog, een eiwitrijk veganistisch hondenvoer, taurine en L-carnitine aan hun formules toegevoegd om een kwaliteitsgezondheid te verzekeren die „de voedingsprofielen overschrijdt die zijn vastgesteld door de AAFCO, zegt V-dog President David Middlesworth. Dit toont aan dat het nog steeds moeilijk is om een vegetarisch dieet te maken voor honden dat gezond en evenwichtig is.