Voeren vegetariërs hun honden vlees?

Het antwoord is: ja, honden kunnen vegetarisch eten en gedijen. Hoewel dit onderwerp zeker interessant is voor vegetariërs, moeten eigenaren die geen problemen hebben met het voeren van hun hondenvlees ook opletten. De onderzoekers kregen informatie over de diëten van 2.940 honden en 1.542 katten. Zevenennegentig procent van de honden en 99 procent van de katten at voedsel dat een of andere vorm van vlees bevatte.

Zoals je in deze grafiek kunt zien, voedden alle alleseters en pescatariërs en bijna alle vegetariërs voedsel op basis van vlees aan hun huisdieren. Omgekeerd voedde 10 procent van de veganistische kattenbezitters en 30 procent van de veganistische hondenbezitters hun gezelschapsdieren op volledig plantaardig voer voor huisdieren. Met uitzondering van één vegetariër, hielden alleen veganisten in de steekproef hun huisdieren op volledig vleesloze diëten. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren.

Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze dierengenoten. Honden kunnen het goed doen met een vegetarisch dieet als je voorzichtig bent en ervoor zorgt dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben, hoewel ik persoonlijk vind dat ze vlees moeten krijgen. Ons doel moet er een zijn van totale bevrijding. Tot die tijd, en zolang er katten, honden en andere dierenslachtoffers van domesticatie moeten worden gered, moeten we ons best doen.

Als we het ons kunnen veroorloven om goed uitgebalanceerd veganistisch hondenvoer te kopen of tijd hebben om te maken, moeten we proberen onze honden een veganistisch dieet te geven. Zoals is opgemerkt, kunnen sommige katten gedijen op een veganistisch dieet, maar dit moet uiterst voorzichtig en verantwoord worden behandeld, na grondig onderzoek. Honden zijn in de Orde Carnivora, maar fysiologisch (in lichaamsfunctie) zijn ze alleseters. Dat betekent dat ze kunnen gedijen op een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Dit is een evolutionair voordeel dat ze ontwikkelden toen ze restjes aten van onze voorouders. Honden kunnen gezond zijn op een plantaardig dieet. Honden in India zijn bijvoorbeeld vaak vegetarisch omdat hun verzorgers vaak vegetarisch zijn. Dit is al eeuwenlang aan de gang.

Honden hebben geen dierlijk vlees nodig om de gezondheid te behouden. Ze hebben alleen een voedzaam, uitgebalanceerd dieet nodig, zoals V-Dog. Het is echter mogelijk om ondervoed te worden op elk dieet. Ondervoeding kan optreden als gevolg van niet eten of onvoldoende gevoed worden.

Sommige honden hebben ziekten zoals een gebrek aan goede spijsverteringsenzymen (exocriene pancreasinsufficiëntie) of inflammatoire darmaandoeningen en kunnen niet zowel voedingsstoffen als andere honden opnemen. In die gevallen kunnen ze aanvullende enzymen of medicijnen nodig hebben om een goede voedselopname met elk dieet te vergemakkelijken. Er zijn enkele andere veganistische dierenartsen, zoals die op deze site worden genoemd, die een veganistisch dieet voor honden ondersteunen. Sommige dierenartsen voelen zich misschien ongemakkelijk bij het idee omdat ze niet over dit dieet worden onderwezen, specifiek op de veterinaire school.

Om deze reden kunnen ze een conventioneel vleesdieet aanbevelen als ze vinden dat dit in het belang van uw huisdier is. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert op een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Deze ziekte treft over het algemeen jonge honden of honden van middelbare leeftijd die vatbaar zijn voor L-carnitine- of taurinedeficiëntie vanwege ras, grootte, individuele genetische samenstelling of dieet.

Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld naar een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als het nog puppy's of kittens zijn. 70 procent van de vegetariërs en alleseters was bijvoorbeeld bezorgd dat het onnatuurlijk was dat honden en katten op een veganistisch dieet leefden. Voor veganisten die besluiten om een hond als huisdier te hebben, komt onvermijdelijk de vraag naar voren of ze een dieet zonder dierlijke producten moeten voeren. De meeste ruimdenkende dierenartsen weten echter dat honden fysiologische alleseters zijn die het goed kunnen doen met een plantaardig dieet.

Deze diëten zijn niet alleen gunstig voor oudere honden (ze hebben natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij aandoeningen zoals artritis), maar honden die overschakelen op een veganistisch dieet, leven vaak tot in hun late tienerjaren en begin twintig, zelfs bij rassen met een veel kortere levensverwachting. Terwijl een derde van de veganisten zei dat ze hun huisdieren momenteel uitsluitend met plantaardig voedsel voedden, gaf 78% van hen aan dat ze hun honden en katten zouden verplaatsen naar een veganistisch dieet als ze ervan overtuigd waren dat het aan hun voedingsbehoeften zou voldoen. Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet. Het voeren van een goed onderzocht, uitgebalanceerd veganistisch dieet zoals v-dog valt niet onder de categorie wreedheid tegen dieren.

Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Inderdaad, de meeste alleseters maakten zich geen zorgen over het voeren van voedsel op basis van vlees voor huisdieren, terwijl de veganisten zich meer zorgen maakten over diëten op basis van vlees dan vegetariërs of de alleseters. De psycholoog Hank Rothgerber ontdekte dat moreel gemotiveerde vegetariërs en veganisten die huisdieren bezaten, met name katten, zich vaak schuldig voelen over de voeding van hun gezelschapsdieren. .