Waarom BIOLOGISCH?

Waarom staat er in de naam van onze site nou BIO,..??


BIO staat logischerwijs voor BIOLOGISCH. Helaas bestaat de term BIO-industrie ook nog steeds. Deze term wordt door sommige mensen verkeerd opgevat en men denkt dat vlees bij de slager uit de “bio-industrie”, van dieren is die het goed hebben gehad,.. maar helaas. Men hoort BIO en over het woord ‘industrie‘ wordt niet of nauwelijks nagedacht.


Laten we vanaf heden de term ‘Bio-industrie’ maar gauw vervangen en gaan spreken over de term ‘Vee-industrie’ want dat dekt de lading beter. (Hoewel ‘Dier-industrie’ misschien nog duidelijker zou zijn.)


Bij deze eerste verwarring op de etiketten van ‘voedsel’ blijft het echter niet. We worden dagelijks in het spreekwoordelijke O-tje genomen. Leest u de etiketten met ingredienten van uw aankoop eigenlijk wel na? Moet u toch echt eens gaan doen!


Er zitten namelijk vele E-nummers in.. en weet u nou eigenlijk hoe het daar precies mee zit?? Nee??…….


 


Het gevaar van E-nummers in uw eten;


De E- van E-nummers heeft bijvoorbeeld al niets met vitamine E te maken! Het zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen/additieven. De E staat is afgeleid voor Europa. In vrijwel alle voedingsmiddelen zitten E-nummers die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Het zijn additieven die producenten in hun voedsel stoppen om het op kleur, vloeibaar, smeuïg en langer ‘vers’ te houden. Glimmende snoepjes en chocolaatjes, vinaigrettes, sauzen, ingeblikte soepen: het zit allemaal volgestouwd met anti-oxi-danten, emulgatoren en stabilisatoren en die zijn bijna allemaal giftig.


Weliswaar is dat in piepkleine hoeveelheden niet schadelijk, maar als je veel van die spullen eet, worden piepkleine hoeveelheden alweer stukken grotere hoeveelheden. Vooral in zogenaamde suikervrije producten (vaak ‘light’ genoemd) zitten gevaarlijke stoffen als aspartaam (E 951).


Aspartaam wordt (met E621 ofwel mononatriumgluta-maat) beschouwd als daadwerkelijk giftig: het synthetische zoetmiddel (op sommige etiketten als smaakversterker aangeduid) heeft, volgens de Amerikaanse voedselwaren-autoriteit FDA bijwerkingen die kunnen leiden tot kanker, de ziekte van Parkinson, Alzheimer of MS. Sommige E- nummers zijn in landen als Amerika en Canada verboden, maar hier niet.


In Engeland heeft de winkelketen Sainsbury al alle producten met aspartaam in de ban gedaan.


Het gaat nog verder.
Voorbij wordt gegaan aan het feit dat in de voedingsketen nog eens ergens tussen de 11.000 en 15.000 additieven worden verwerkt. Geen enkele wetenschapper kan zijn handen in het vuur steken of de interactie tussen al deze stoffen wel veilig is voor dieren en daarmee ook menselijke consumptie. Deze informatie is nergens terug te vinden op een label!


Hoe moeten mensen die weten dat ze gevoelig zijn voor bepaalde stoffen dat te weten komen? Als je daar over nadenkt dan kan er maar één conclusie zijn. U en ik eten elke dag in elke maaltijd junkfood! Hoe heeft het zo ver kunnen komen en hoe komen we van die rommel af.


Hoe u dagelijks vergiftigd wordt;


Als u boven- en onderstaande informatie heeft gelezen, zult u begrijpen dat deze toevoegingen mede de oorzaak  zóuden kúnnen zijn van het feit dat er veel mensen kanker ontwikkelen. E-nummers! het is vergif en het zit overal in, kijk maar op de etiketten van wat u allemaal koopt in de supermarkt. (In de meeste broden zitten er al meer dan 3.)


De meeste producenten willen liever niet dat u weet wat zij allemaal in het eten stoppen en daarom is het zo slecht leesbaar. U denkt misschien dat het wel meevalt, omdat het kleine hoeveelheden zijn. Maar wat dacht u van elke dag meerdere keren per dag een klein beetje, dat maakt ineens een hele boel. En u doet dat niet express, u weet gewoon niet beter. Soms vermelden ze niet het nummer maar alleen de naam. De fabrikanten zijn inmiddels ook op de hoogte van het feit dat consumenten (gelukkig) ook al kritischer worden ten opzichte van de E-nummers. Ze noemen bijvoorbeeld alleen het woord “aroma’s”. Mensen denken dan, ah geen E-nummers, dus oke,.. nou kijk maar even wat verder.   


E-nummers zijn additieven die door de Europese Unie zijn toegestaan om aan levensmiddelen toe te voegen. Als iets is goedgekeurd, wil dat echter nog niet zeggen dat het ook voor iedereen goed is.

Waren er ‘vroeger’ ook zoveel mensen met kanker, astma, hyperactiviteit, onvruchtbaarheid (!) en allerlei andere aandoeningen? Wie zal het zeggen?!.


Vroeger kookte iedere moeder met liefde een verse maaltijd en waren snoepjes of chips uitzonderingen die je alleen in het weekend, met een feestje of bij goed gedrag kreeg.

Tegenwoordig moet alles maar snel, snel, snel. Het eten moet op een zo makkelijke en snel mogelijke manier klaargemaakt worden. We denken niet eens na over de gevolgen daarvan. Want stukje bij beetje vergiftigen wij onszelf omdat er in alle verpakte, ingeblikte levensmiddelen en levensmiddelen in plastic zakjes, allerlei additieven toegevoegd worden die u steeds zieker maken.

Wist u dat we per jaar per persoon plus/minus 7 kilo aan additieven consumeren? Wist u dat er steeds meer kinderen geboren worden met sporen van chemische producten in hun bloed? En wist u dat sommige additieven de gewoonte hebben om uw zenuwstelsel of immuunsysteem aan te tasten. Of uw zicht, gehoor of uw vruchtbaarheid. (ADHD EN AUTISME bij kinderen, waar komt het nu opeens in zo’n sterke mate vandaan???) We willen niet verkondigen dat dit door de toevoegingen komt, maar het is het overdenken waard. 


Wist u dat Aspertaam (E951)  in meer dan 5000 producten zit.

Alle informatie die we hier vermelden komt uit artikelen die betrekking hebben op E-nummers. Ze komen van wetenschappelijke studies en internationale bronnen.


Bijwerkingen van additieven


§      Te veel van alle additieven zijn kankerverwekkend!


§      hyperactiviteit


§      astma


§       slapeloosheid


§       eczeem


§       neusverkoudheid


§       netelroos


§       darmstoornissen


§        misselijkheid en overgeven


§        maagstoornissen


§        onvruchtbaarheid !! voor man en vrouw


§        aandoeningen aan nieren en lever.


   


     Lees vooral de artikelen over het gevaar van smaakversterkers en aspartaam. Deze worden in overvloed geconsumeerd. Het wordt tijd dat weet wat deze additieven inhouden, wat ze met u doen en wat ze kunnen veroorzaken in uw lichaam.

Dit artikel is niet om u bang te maken, maar om u te waarschuwen. Kijk goed op de verpakkingen. Bedenk dat een bekend merk eerder geneigd is om u minder informatie te geven. Het gevaar is echter nog steeds aanwezig.

Winkel ook eens in een bio-winkel. Het is niet per definitie zo dat deze geen kunstmatige ingrediënten bevatten, maar veelal vele malen minder. Als u niet naar de bio-winkel wilt omdat het ‘zo duur’ is, bedenk dan eens wat medicijnen kosten voor u klachten. Vaak nog veel duurder als de producten uit de bio-winkel. Lees echt de etiketten, u kunt er zelf iets aan doen. U gezondheid is toch het belangrijkste dat er is??


 


Een paar voorbeelden;


 


In veel hartige producten zit de smaakversterker E621.
Er zijn honderden, zo niet duizenden mensen die overgevoelig zijn voor de smaakversterker E621. Overgevoeligheid treedt niet op van het ene op het andere moment. Iemand kan jarenlang producten eten waar E621 in zit, zonder er iets van te merken. Maar opeens kan het mis gaan, met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg. E621 komt onder verschillende namen voor.


In de Chinese keuken wordt deze smaakversterker Ve-Tsin genoemd. Oorspronkelijk komt Ve-Tsin uit Japan, waar het uit gefermenteerd zeewier wordt verkregen. Andere benamingen voor E621 zijn: mononatriumglutamaat, MSG, gistextract, gehydroliseerde proteïne, en zelfs als er op een etiket ?aroma? staat, kan dat betekenen dat E621 in het product zit. Van nature komt mononatriumglutamaat in verschillende voedingsmiddelen voor, zoals vis, vlees, melk, granen, soja, tomaten, aardappelen en vele groenten, tomaten, paddenstoelen, Parmezaanse kaas en in blauwschimmelkaas.


 


In producten uit de supermarkt, van de slager, en in voedsel dat u eet in restaurants kan E621 voorkomen in soep, bouillon, sauzen, ragout, snacks als kroketten, frikadellen, bitterballen, kant-en-klaarmaatijden, chips, maar ook in ham en worst. Mensen die overgevoelig zijn voor E621 kunnen last krijgen van uiteenlopende symptomen, zoals misselijkheid, diaree, braken, tintelingen, hartkloppingen, hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen, en nog tientallen andere klachten.


E621 zou tevens hersenschade, verstoring van de hormoonhuishouding, en zelfs zwaarlijvigheid veroorzaken, omdat mononatriumglutamaat de eetlust vergroot, waardoor je dus steeds een hongergevoel houdt als je iets met E621 erin hebt gegeten.


 


Terug naar de basis, zoals onze moeders en grootmoeders kookten, zou het beste zijn. Verse producten eten, zoals groente, zelf sauzen en soep maken, op basis van bouillon zonder E621, die in de biologische winkel te koop is. Deze producten zijn misschien wel iets duurder, maar uw gezondheid is onbetaalbaar.


 


Het meest dodelijke additief ter wereld. E951

Aspartaam werd in 1965 per ongeluk uitgevonden toen men aan het zoeken was naar een medicijn tegen zweren. Iemand likte aan het goedje en merkte dat het erg op suiker leek. De samenstelling is echter verre van zoet. Aspartaam bevat 3 stoffen: 50% phenylalanine, 40% asparaginezuur en 10% methyl-esters. Die 10% zijn het schadelijkst want de methyl-esters zetten zich na consumptie eerst om in methanol, daarna in formaldehyde (dat is ongeveer zo giftig als arsenicum en cyanide), daarna in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP).

Volgens de E-nummers-gids van Corinne Gouget werd in 1973 door onafhankelijke onderzoekers aangetoond dat aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Met behulp van grote investeringen werd het in de jaren ’80 van de vorige eeuw toch groot in de markt gezet. Inmiddels zit het spul in duizenden producten in honderden landen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft 10 jaar geleden al erkend dat er minstens 92 schadelijke bijwerkingen zijn.


Bekende bijwerkingen: hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten, krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties en verschillende onverklaarbare soorten jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van het tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van het intellect;


 


zoals; (geheugenverlies, depressie, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit, aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie), schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname van het aantal bloedlichaampjes, verzwakking van het immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze zoetstof suikerziekte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, Multiple Sclerose, bindweefselbeschadiging, hartstilstand, hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtubercolose veroorzaken of verergeren.


 


Daarnaast kan aspartaam een vergifting van zware metalen veroorzaken. Dit additief behoort tot de familie van de excitotoxinen, dat wil zeggen dat het de trieste mogelijkheid heeft om de neuronen in de hersenen te stimuleren waardoor ze beetje bij beetje afbreken en dus het zenuwstelsel vernietigen en vervolgens andere organen aantasten.

Miljoenen mensen die ‘slachtoffer’ zijn van aspartaam, laten zich jarenlang behandelen voor ziektes, al dan niet ernstig, zonder te beseffen dat de consumptie van aspartaam-bevattende producten de oorzaak is van die ziektes.


Een lijstje met producten waar Aspartaam in zit vindt u via aspartaam.nl


 


 


Acesulfaam E 950
Synthetische, zoete smaakversterker die 200 keer zoeter is dan suiker. Dit
additief wordt erg vaak gebruikt in kauwgom, frisdranken, snoepjes, industriële banketbakkers- producten, desserts, sommige melkdranken en zoveel andere producten dat het onmogelijk is om ze allemaal te vermelden. Het wordt sinds 1988 door de FDA (Food and Drug Administration) toegestaan hoewel het niet grondig onderzocht is.


 


Dit additief heef een bittere nasmaak, waardoor het vaak in combinatie met aspartaam wordt gebruikt. Een van de boeken meldt: In vergelijking met aspartaam en saccharine, die geen van tweeën onberispelijk zijn, is acesulfaam zelfs de ongunstigste van de drie. Een Engelse analyse uit maart 2005 beweert dat dit additief als kankerverwerkend geldt en gelieerd wordt aan longtumor, toename van cholesterolgehaltes en leukemie. Om absoluut te vermijden!

Mannitol 421
Zoetmiddel en anti-klontermiddel. Sterk ontraden voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Veroorzaakt zuurheid, uitdroging, nierstenen, misselijkheid, flauw vallen.

Xilitol E 967
Zoetmiddel dat kankerverwekkend is. Metabole aandoeningen (stofwisseling), nierstenen, misselijkheid, verstoring oriëntatievermogen, flauwvallen, diarree. Het wordt op de verpakking van de kauwgom als aanbeveling vermeld, het zou goed zijn tegen gaatjes.

Mono- en Diglyceriden van vetzuren E 471


Glansmiddel, emulgator, geleermiddel, anti-oxidant en hulpmiddel van kleurstoffen. Dit kan een natuurlijk voorkomend product zijn maar wanneer het als additief gebruikt wordt, is het meestal een mengsel van chemische producten. Diverse studies op proefdieren (helaas), hebben aangetoond dat de familie van de glyceriden het volgende veroorzaken;


Belemmering v/d groei, vermindering v/d opname van essentiële vetzuren, vergroting van de lever en nieren, verkleining v/d zaadballen en aantasting van de baarmoeder. De diglyceriden staan op de lijst van de FDA in afwachting van meer diepgaand onderzoek over mutagene en teratogene bijwerkingen en invloeden op de geslachtsorganen.


 


E200-249, zowat de halve E200-serie heeft de classificatie ROOD, wat ECHT VERMIJDEN betekent!!!


 


Het voert voor ons te ver om hier alle beschrijvingen, van alle E-nummers te geven.


Voor meer informatie in zakformaat;


   


Bestel het boekje; ‘Wat zit er in uw eten?’


 


 


 


 


Een handig boekje in handformaat. Het zit standaard in onze tas als we boodschappen doen. Intussen kennen we de echt gevaarlijke,  veel voorkomende E-nummers uit hun hoofd. De producten die biologisch verkrijgbaar zijn, kopen we ook in de biologische variant. Dan heb je gelijk geen omkijken naar E-nummers.


Zie; https://www.huisjebiobeestje.nl/page/boekentips


DAAROM KIEZEN WE BIOLOGISCH!!


 Bezoek voor meer actueel nieuws en reacties het Niburu Forum.


 


 


Bron; WWW.NIBURU.NL