Waarom vegetarisch hondenvoer?

Achter vlooien is de belangrijkste oorzaak van huidallergieën bij honden eigenlijk voedselallergieën vaak voor een vleeseiwit zoals rundvlees, kip of lamsvlees. Een vegetarisch of veganistisch dieet waarin vlees wordt geëlimineerd, kan die problemen en andere medische problemen zoals leverziekte en nierstenen stat. belangrijke supplementen Vegetarisch voedsel voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, omnivoor en meestal stevige eters zijn. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen.

Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden.

Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans tussen verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Dit zijn de dingen die ik hoor wanneer ik deel dat ik mijn hond Chance veganistisch hondenvoer voer voer. Chance is 13 jaar oud en bloeit, en hij eet al meer dan tien jaar een plantaardig dieet.

Hij heeft in de loop der jaren meerdere dierenartsen gezien, en elk van hen heeft hem (en zijn dieet) een grote duim omhoog gegeven. Maar ik was niet altijd zo zelfverzekerd. Vanaf het moment dat ik Chance adopteerde van de Berkeley East Bay Humane Society waar ik op een zomer werkte, werd hij mijn eerste prioriteit. Ik wil vooral dat hij gezond en gelukkig is en een lang leven leidt.

En, net als jij, toen ik voor het eerst hoorde over veganistisch hondenvoer, was ik sceptisch. Onnodig te zeggen dat Chance het geweldig doet, hij houdt van zijn eten en zijn lekkernijen, en ik ben zo blij dat ik mijn twijfels in twijfel heb getrokken en veganistisch hondenvoer heb geprobeerd. Onlangs ontmoette ik Ryan Bethencourt, oprichter van het nieuwe in Koji gevestigde hondenvoerbedrijf Wild Earth, en ik leerde enkele gruwelijke dingen over de commerciële hondenvoerindustrie. Wat ik leerde verbaasde me, en maakte me extra blij dat ik het afgelopen decennium Chance veganistisch hondenvoer voer voer.

Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes die door hun eigenaren waren ingevuld. Er zijn ongeveer 470 miljoen honden in de wereld en een toenemend aantal eigenaren van gezelschapsdieren overweegt nu ook het dieet van hun dier te veranderen. Het percentage honden dat naar verluidt leed aan gezondheidsproblemen was 49% voor het conventionele dieet, 43% voor het rauwe vleesdieet en 36% voor het veganistische dieet. De vegetarische hondenvoerruimte evolueert snel, aangezien groeiende bewijzen aantonen dat honden zeker geen vlees nodig hebben om te gedijen en hun beste leven te leiden.

Sommige gepubliceerde onderzoeken suggereren bijvoorbeeld dat honden die vegetarische, veganistische of zelfbereide diëten eten een tekort kunnen hebben aan een aminozuur dat taurine wordt genoemd, en dit kan het risico op een hartaandoening verhogen die bekend staat als verwijde cardiomyopathie. Sommige van deze veranderingen liggen voor de hand, en hun relevantie voor het concept van een „natuurlijk dieet zoals dat van wolven en wilde honden is duidelijk. Maar zullen honden dit dieet eten? Is het smakelijk genoeg voor hen? Hoe gaan ze zich voelen? Zullen ze constant honger hebben en om eten smeken? Het voeren van een dieet dat niet de juiste balans van voedingsstoffen heeft, kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Honden hebben een verscheidenheid aan specifieke voedingsstoffen nodig en hebben andere vereisten dan mensen, wat betekent dat je een hond niet hetzelfde dieet kunt voeren dat een veganist zou eten.

Gezien de gezondheidsproblemen rond het formuleren van een uitgebalanceerd dieet, in combinatie met het feit dat veganistisch en vegetarisch hondenvoer vaak duurder is dan diëten die vlees bevatten, zoeken veel mensen naar alternatieven.