Zijn veganistisch hondenvoer gezond?

Er zijn geen aanwijzingen dat vegetarische diëten gezondheidsvoordelen hebben voor honden en katten, en geen echte reden om aan te nemen dat ze dat zouden moeten doen, gebaseerd op de fysiologie en voedingsbehoeften van deze soorten. Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. Bramble is het eerste en enige 100% veganistische verse hondenvoer. Geformuleerd door gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundigen, biedt het alle eiwitten en voeding die honden nodig hebben op de gezondste, meest kwijlwaardige manier.

Verwarm hem gewoon en kijk hoe je pup het verslindt. Hoewel veganistisch hondenvoer technisch prima is voor honden, hangt het ook af van de voedingsgeschiktheid van die voedingsmiddelen. Een studie van Kanakubo et al. In een interview met CNN zegt Dr.

Fox dat sommige volwassen honden zich aanpassen en zelfs gedijen op uitgebalanceerde veganistische diëten, maar de meeste doen het het beste met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen die sommige dierlijke vetten en eiwitten bevatten. Toch merkt Fox op: „Honden kunnen minstens één keer per week baat hebben bij een veganistische maaltijd om te ontgiften. Hoewel veganistische diëten (of thuisbereide diëten in het algemeen) tal van gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze niet zijn ontworpen door iemand met aanzienlijke expertise op het gebied van hondenvoeding, zijn veel van de argumenten die tegen deze eigenaar worden gebruikt halve waarheden of mythen. Door onderzoek te doen naar het dieet en de levensstijl van meer dan 2.500 honden gedurende een jaar lang onderzoek, vulden eigenaren een enquête in om de belangrijkste trends en indicatoren van gezondheid te identificeren.

Het commerciële voedsel bevatte 43% pluimveemeel, vervangen door maïsgluten en sojameel in het vegetarische dieet. Interessant is dat net zoals veganistisch hondenvoer supplementen nodig heeft om uitgebalanceerde voeding te bieden, dat geldt ook voor rauwe vleesdiëten. Volgens een recente studie gepubliceerd in Plos One is veganistisch hondenvoer gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, zolang het maar qua voedingswaarde compleet is. Veganistische diëten zijn net zo gezond voor katten en honden als voer voor huisdieren op basis van vlees, volgens onderzoek dat verder een ruzie zal aanwakkeren over de vraag of eigenaren hun huisdieren plantaardige maaltijden moeten voeren.

Naast hondvriendelijke hele voedingsmiddelen vereist een veganistisch hondendieet zorgvuldige aandacht voor aminozuren, vitamines en mineralen. Een probleem hiermee is dat het gedurende langere tijd grootbrengen van honden met testdiëten in een laboratoriumomgeving ethische zorgen kan oproepen. En na de voltooiing van enquêtes en analyse van onderzoekers, bleek dat bijna de helft van de honden die conventionele op vlees gebaseerde diëten kregen, niet-routinematige medicatie nodig hadden; dit is in tegenstelling tot slechts een derde van de honden die een veganistisch dieet kregen. Het grootste risico is dat rauw hondenvlees potentieel schadelijke ziekteverwekkers bevat die zowel honden als mensen kunnen schaden.

Honden met voedselallergieën zijn doorgaans gevoelig voor specifieke dierlijke eiwitten, en het verwijderen van verwerkte dierlijke producten uit hun dieet kan helpen zolang het vervangende dieet zorgvuldig is samengesteld om essentiële voedingsstoffen te leveren. Als je al een veganistisch of vegetarisch hondenvoermerk hebt dat je lekker vindt, is het gemakkelijk om er puppyvoer van te maken. Volgens het marktonderzoeksbureau Mintel is 34% van de hondenbezitters geïnteresseerd in het regelmatig voeren van plantaardig voedsel voor hun honden. De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen niet-routinematige medicatie vereiste, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat.

Gemaakt met magere en licht verteerbare ingrediënten, zijn veganistische hondenvoerformules een geweldige keuze voor honden die moeite hebben om een goed gewicht te behouden.