Is veganistisch hondenvoer ok?

Ja, veganistisch en plantaardig hondenvoer is veilig voor honden. Overschakelen naar een plantaardig dieet is niet alleen een ethische keuze, maar het is ook een gezonde keuze voor zowel mensen als veel dieren. Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. In een interview met CNN, Dr.

Fox zegt dat sommige volwassen honden zich aanpassen en zelfs gedijen op uitgebalanceerde veganistische diëten, maar de meeste doen het het beste met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder sommige dieren, vetten en eiwitten. Toch merkt Fox op: „Honden kunnen minstens één keer per week baat hebben bij een veganistische maaltijd om te ontgiften. Gevormd door domesticatie, zijn honden alleseters die zowel plantaardig als dierlijk voedsel kunnen eten, en in theorie zouden ze moeten kunnen gedijen op vegetarische of veganistische diëten. Deze diëten moeten echter zorgvuldig worden geformuleerd en veel commercieel vegetarisch hondenvoer lijkt niet voedzaam toereikend te zijn.

Er is ook weinig betrouwbaar onderzoeksbewijs dat aantoont dat honden gezond kunnen blijven als ze alleen een veganistisch dieet krijgen. Gezien de onverwachte gezondheidsproblemen die worden gezien bij theoretisch adequate graanvrije diëten, moeten we voorzichtig zijn met de mogelijke risico's van vegetarische formuleringen voor honden totdat er beter en meer bewijs is dat hun gezondheidseffecten op lange termijn aantoont. Honden met veganistisch dieet leden aan veel minder gezondheidsproblemen en allergieën dan huisdieren die conventionele diëten kregen. Gemiddeld hadden honden die veganistische diëten kregen in het onderzoek de helft van het risico op gezondheidsproblemen zoals gastro-intestinale problemen, zoals pups die met conventionele diëten werden grootgebracht.

Er zijn ongeveer 470 miljoen honden in de wereld en een toenemend aantal eigenaren van gezelschapsdieren overweegt nu ook het dieet van hun dier te veranderen. Wat is er nieuw De onderzoekers vergeleken de gezondheidsresultaten van conventionele, rauw vlees en veganistische diëten en ontdekten dat het meest „voedingsgezonde dieet voor honden, in feite een veganistisch dieet is. Enquêtes onder eigenaren van gezelschapsdieren geven aan dat degenen die een veganistisch dieet volgen (geen dierlijk voedsel eten) of andere vegetarische diëten (beperkte consumptie van sommige soorten dierlijk voedsel) soms ongemakkelijk voelen bij het overtreden van hun eigen dieetregels bij het voeren van hun honden en katten, vooral als hun eigen voedselkeuzes worden gedreven door religieuze of ethische zorgen. Door uw hond over te schakelen op een veganistisch dieet, kan hij puppy-achtige energie terugkrijgen dankzij de schone, gemakkelijk beschikbare voeding (zonder de negatieve effecten van vlees- en bijproduct-zwaar voedsel).

Vanuit biologisch perspectief missen honden de meeste metabole aanpassingen aan een strikt dieet van dierlijk vlees dat wordt gezien bij echte carnivoren zoals katten of fretten. Dit geldt voor commercieel hondenvoer, zelfgemaakte diëten, rauwe diëten en vegetarische of veganistische diëten, zegt Bonk. Plantaardige diëten bieden een breed scala aan gezondheidsvoordelen, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor honden in alle soorten, maten en leeftijden. Een van de bevindingen was dat 17% van de honden met conventionele diëten in de loop van een jaar vier of meer bezoeken aan de dierenarts had, vergeleken met 9% voor mensen met veganistische diëten en 8% voor mensen met rauw vleesdieet.

Er is geen bewijs dat vegetarische diëten gezondheidsvoordelen hebben voor honden en katten, en geen echte reden om aan te nemen dat ze dat zouden moeten doen, gebaseerd op de fysiologie en voedingsbehoeften van deze soorten. Sommige honden in het onderzoek kregen rauwe vleesdiëten en deze waren iets gezonder dan de veganistische honden in het algemeen. Er is momenteel echter een gebrek aan robuuste gegevens die de gevolgen voor de gezondheid van het voeren van een veganistisch dieet aan een groot aantal honden gedurende vele jaren in kaart brengen, dus we kijken ernaar uit om verder onderzoek te zien naar de vraag of dit op de lange termijn kan voldoen aan de dieetwensen van een hond. Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn.

Om gezondheids- en ethische redenen kiezen veel vegetarische en veganistische mensen ervoor om hun dieetvoorkeuren met hun honden te delen. Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen ervoor kiezen om dergelijke diëten te voeren vanwege hun filosofische of religieuze overtuigingen, maar dierenartsen moeten duidelijk maken dat mogelijke gezondheidsvoordelen van vegetarisme voor mensen waarschijnlijk niet van toepassing zijn op honden en katten. De Inverse analyse Eigenaren van gezelschapsdieren die gewend zijn hun honden conventionele diëten op basis van vlees te voeren, kunnen nog steeds onzeker zijn over het meenemen van hun huisdier op de veganistische reis met hen. .