Is vegetarisch hondenvoer goed voor honden?

Veganistische diëten zijn gezonder en veiliger voor honden dan conventionele diëten op basis van vlees, volgens de grootste studie tot nu toe, zolang ze voedingskundig compleet zijn. Het dieet en de gezondheid van meer dan 2.500 honden werden gedurende een jaar gevolgd met behulp van enquêtes ingevuld door hun eigenaren. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. Vegetarische honden en kattenVeel vegetariërs en veganisten voeren gezonde, vleesloze diëten aan hun gezelschapsdieren. Een opmerkelijk voorbeeld is dat van Bramble, een border collie wiens veganistische dieet van rijst, linzen, en biologische groenten heeft bijgedragen aan een bijna recordbrekende levensduur van 29 jaar, 5 Veel commercieel hondenvoer op basis van vlees kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij onze dierengenoten. Dit is een beetje een lastige vraag.

In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel, op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Als veterinaire voedingsdeskundige gebruik ik nogal wat vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen.

Hoewel er een aantal commerciële, veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit. Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten. Zelfbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte, op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Hoewel gedomesticeerde honden en katten nu verschillen in hun gedrag en fysiologie van hun wilde voorouders, hebben ze specifieke voedingsbehoeften waaraan moet worden voldaan om voedingstekorten en daarmee samenhangende ziekten zoals metabole botziekte en taurinedeficiëntie bij katten te voorkomen.

Honden zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige producten eten. Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen. Een veganistisch dieet moet goed en zorgvuldig worden geformuleerd om aan de voedingsbehoeften van honden te voldoen, en er is minder ruimte voor fouten dan bij diëten die dierlijke ingrediënten bevatten. Onlangs is er op sociale media een verhaal verspreid over een hondenbezitter die een foto op Tumblr plaatste die laat zien hoe „opgewonden haar hond was om haar zelfgemaakte gastronomische * veganische* maaltijd op te eten.

Vanuit het perspectief van de dierenarts is er momenteel gewoon niet genoeg wetenschappelijk bewijs om veilig een veganistisch dieet voor honden en katten te promoten. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen. Aan de voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voldaan met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen. Er is de afgelopen weken veel media-interesse geweest over de geschiktheid van veganistische diëten voor honden.

Er is ook weinig betrouwbaar onderzoeksbewijs dat aantoont dat honden gezond kunnen blijven als ze alleen een veganistisch dieet krijgen. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld naar een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als het nog puppy's of kittens zijn. Het is gemakkelijker om een vegetarisch dieet te maken dat geschikt is voor honden, omdat deze diëten de neiging hebben om eieren en zuivelproducten te gebruiken in plaats van vleesproducten. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen.

Om onevenwichtigheden of tekortkomingen in het dieet van een huisdier goed te maken, wenden mensen die ervoor kiezen om honden en katten vegetarische of veganistische diëten te voeren, vaak voedingssupplementen. .