Kunnen honden vegetarisch zijn?

Om gezondheids- en ethische redenen kiezen veel vegetarische en veganistische mensen ervoor om hun dieetvoorkeuren met hun honden te delen. Ze eten vlees, vis en gevogelte, maar kunnen ook voedingsstoffen afleiden uit een breed scala aan bronnen, waaronder groenten, granen, fruit en peulvruchten. Het is waar dat honden tot de orde Carnivora behoren, maar het zijn eigenlijk alleseters. Het hondenlichaam heeft het vermogen om bepaalde aminozuren, de bouwstenen of eiwitten in andere om te zetten, wat betekent dat honden alle aminozuren kunnen krijgen die ze nodig hebben terwijl ze vlees vermijden.

Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Mensen kunnen gemakkelijk vegetariërs zijn en een gezond en gelukkig leven leiden. Maar hoe zit het met honden? Kunnen honden vegetariërs zijn? Het antwoord is ja, honden kunnen vegetariërs zijn en overleven en doen het zelfs goed op een vegetarisch regime.

Er wordt algemeen aangenomen dat honden carnivoren zijn die voornamelijk vlees eten. Feit is echter dat honden alleseters zijn, net als hun naaste familieleden, de wolven die hun voeding halen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Mensen zijn ook alleseters omdat we zowel vlees als planten eten. Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet.

Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld. Veel dierenwinkels verkopen kleine pakjes hondenvoer, inclusief vegetarisch voedsel, dus zoek er een bij jou in de buurt die dat wel doet, zodat je uiteindelijk geen klein fortuin uitgeeft. Verhoog de hoeveelheid nieuw voer en verminder de hoeveelheid oud voer elke drie tot vijf dagen met ¼ totdat u uw hond niets anders dan vegetarisch voer geeft. Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt.

Hoewel sommige mensen beweren dat hun honden gedijen op een vleesvrij dieet, uiten veel experts hun bezorgdheid dat een veganistisch maaltijdplan voor honden de voedingsbehoeften voor een echt gezonde hond mist. Het is echter belangrijk om uw hond een 'compleet' commercieel dieet te geven om ervoor te zorgen dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt. Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Om onevenwichtigheden of tekortkomingen in het dieet van een huisdier goed te maken, wenden mensen die ervoor kiezen om honden en katten vegetarische of veganistische diëten te voeren, vaak voedingssupplementen.

Het is interessant op te merken dat het toevoegen van voedsel aan een reeds compleet commercieel dieet daadwerkelijk voedingstekorten kan veroorzaken; het toevoegen van gekookte kip verandert bijvoorbeeld de calcium-fosforverhouding, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende honden. Als u zich zorgen maakt dat uw hond misschien geen vegetarisch hondenvoer eet, moet u weten dat het populairste hondenvoer zonder vlees smaakvol is. Als je vegetariër bent en wilt dat je hond er ook een is, maak dan de overgang naar vegetarisch hondenvoer geleidelijk, soepel. Professionals in de verzorging van huisdieren die waarschuwen voor vegetarische diëten voor honden en katten, voelen zich in in de zorgen van eigenaren van gezelschapsdieren die tot deze beslissingen leiden.

Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. Dopamine wordt gemaakt van het aminozuur tyrosine, dus het voeren van een dieet met veel tyrosine helpt uw hond de basisbouwstenen te geven die nodig zijn voor de productie van dopamine.