Is vegetarisch hondenvoer ok?

Geef nooit vegetarische of veganistische diëten aan puppy's en kittens of aan honden en katten die u van plan bent te fokken. Overweeg of voer alleen commerciële diëten die voedingsproeven hebben ondergaan en voldoen aan de vereisten voor naleving van AAFCO (Association of American Feed Control Officials). Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren.

De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv.

Veganistisch hondenvoer is veilig, zolang het maar voldoende voedingsstoffen bevat voor uw hond. Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. De meeste honden kunnen het redelijk goed doen met een zorgvuldig ontworpen veganistisch dieet dat aan al hun voedingsbehoeften voldoet.

Als veterinaire voedingsdeskundige gebruik ik nogal wat vleesvrije diëten om verschillende gezondheidsproblemen te helpen beheersen. De uitdaging is dat het ontwerpen van deze diëten niet het gemakkelijkste is om te doen. Hoewel er een aantal commerciële, veganistische en vegetarische diëten op de markt zijn voor honden, zijn ze niet allemaal gelijkwaardig in kwaliteit. Over het algemeen zijn diëten met eieren of zuivel als eiwitbronnen minder zorgwekkend dan diëten die alleen zijn gebaseerd op plantaardige eiwitten.

Zelfbereide diëten doen het altijd slechter, aangezien de overgrote meerderheid van huisgemaakte, op vlees gebaseerde diëten die hondenbezitters voeren, essentiële voedingsstoffen missen en de vegetarische en veganistische diëten doorgaans dezelfde tekortkomingen hebben en vervolgens enkele extra, zoals eiwitten. Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel, op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Door plantaardige eiwitbronnen te gebruiken, kan deze reactie worden vermeden, waardoor vegetarische of veganistische diëten geschikt zijn voor dieetproeven.

Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet. De gezondheid van de meeste honden en katten verbetert op een vegetarisch dieet, maar af en toe gedijt een dier misschien niet, dus gebruik gezond verstand als dit gebeurt. Hondenbezitters die erop staan een vegetarisch en vooral veganistisch dieet te voeren, moeten een ervaren veterinaire voedingsdeskundige zoeken om de behoeften van hun hond te bespreken en een dieetplan te ontwikkelen dat gezondheidsrisico's minimaliseert. Het is echter belangrijk om uw hond een 'compleet' commercieel dieet te geven om ervoor te zorgen dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt.

Hondenouders moeten zich ervan bewust zijn dat conventioneel hondenvoer naast puur vlees ook andere dingen bevat, zoals huid, bloed, botten en andere delen van het dode dier. Het is echter ongelooflijk moeilijk om veganistisch hondenvoer te maken dat honden op de lange termijn gezond kan houden. Het is gemakkelijker om een vegetarisch dieet te maken dat geschikt is voor honden, omdat deze diëten de neiging hebben om eieren en zuivelproducten te gebruiken in plaats van vleesproducten. Er zijn ongeveer 470 miljoen honden in de wereld en een toenemend aantal eigenaren van gezelschapsdieren overweegt nu ook het dieet van hun dier te veranderen.

Honden hebben een verscheidenheid aan specifieke voedingsstoffen nodig en hebben andere vereisten dan mensen, wat betekent dat je een hond niet hetzelfde dieet kunt voeren dat een veganist zou eten. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld naar een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend volgen om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als het nog puppy's of kittens zijn. Sommige honden in het onderzoek kregen rauwe vleesdiëten en deze waren iets gezonder dan de veganistische honden in het algemeen. .