Waarom is er vegetarisch hondenvoer?

Achter vlooien is de belangrijkste oorzaak van huidallergieën bij honden eigenlijk voedselallergieën, vaak voor een vleeseiwit zoals rundvlees, kip of lam. Een vegetarisch of veganistisch dieet waarin vlees wordt geëlimineerd, kan die problemen en andere medische problemen zoals leverziekte en nierstenen oplossen. Net als in de menselijke praktijk van veganisme, zijn veganistische hondenvoer die geformuleerd met uitsluiting van ingrediënten die een deel van een dier of een dierlijk bijproduct bevatten of ermee zijn verwerkt. Veganistisch hondenvoer kan het gebruik van fruit, groenten, granen, peulvruchten bevatten, waaronder soja, noten, plantaardige oliën, evenals andere niet-dierlijke voedingsmiddelen.

De omnivore binnenlandse hond is geëvolueerd om koolhydraten te metaboliseren en te gedijen op een dieet met minder eiwitten. Een veganistisch dieet is voldoende voor honden als het goed is geformuleerd en uitgebalanceerd. Honden kunnen ook gedijen op een vegetarisch dieet. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee.

Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die gewoonlijk worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden.

De juiste balans van verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Dit is een beetje een lastige vraag. In theorie is veganistisch hondenvoer acceptabel, op voorwaarde dat het alle essentiële voedingsstoffen bevat, waaronder vitamines, mineralen, eiwitten, koolhydraten en vetten die honden nodig hebben om gezond en gelukkig te zijn. Belangrijke supplementen Vegetarisch voer voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, allesetende en meestal stevige eters zijn.

Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Hoewel gedomesticeerde honden en katten nu verschillen in hun gedrag en fysiologie van hun wilde voorouders, hebben ze specifieke voedingsbehoeften waaraan moet worden voldaan om voedingstekorten en daarmee samenhangende ziekten zoals metabole botziekte en taurinedeficiëntie bij katten te voorkomen. Honden zijn alleseters, wat betekent dat ze zowel vlees als plantaardige producten eten. Hoewel het theoretisch mogelijk is, raadt de British Veterinary Association niet aan om een hond een vegetarisch of veganistisch dieet te geven, omdat het veel gemakkelijker is om de balans van essentiële voedingsstoffen verkeerd te krijgen dan om het goed te doen.

Aan de voedingsbehoeften van veel honden en katten kan worden voldaan met een uitgebalanceerd veganistisch dieet en bepaalde supplementen. Ze stelt voor om met uw dierenarts te overleggen voordat u uw hond overschakelt op een plantaardig dieet, aangezien de voedingsvereisten variëren van hond tot hond. Honden hebben twee aminozuren nodig, L-carnitine en taurine genaamd, die onvoldoende kunnen zijn in plantaardig of gekookt hondenvoer, tenzij het wordt aangevuld. Het is gemakkelijker om een vegetarisch dieet te maken dat geschikt is voor honden, omdat deze diëten de neiging hebben om eieren en zuivelproducten te gebruiken in plaats van vleesproducten.

Honden hebben een verscheidenheid aan specifieke voedingsstoffen nodig en hebben andere vereisten dan mensen, wat betekent dat je een hond niet hetzelfde dieet kunt voeren dat een veganist zou eten. Dopamine is gemaakt van het aminozuur tyrosine, dus het voeren van een dieet met veel tyrosine helpt uw hond de basisbouwstenen te geven die nodig zijn voor de productie van dopamine. Door uw hond over te schakelen op een veganistisch dieet, kan hij puppy-achtige energie terugkrijgen dankzij de schone, gemakkelijk beschikbare voeding (zonder de negatieve effecten van vlees- en bijproduct-zwaar voedsel). De onderzoekers ontdekten bijvoorbeeld dat bijna de helft van de honden die conventionele diëten op basis van vlees kregen, niet-routinematige medicatie nodig had, maar slechts een derde van de honden die veganistische diëten kregen, deed dat.

De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begint u met het mengen van het vegetarische voedsel met wat u gewoonlijk serveert. Als u uw hond een plantaardig dieet gaat geven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voedsel kiest dat is samengesteld met de juiste voeding om uw hond in stand te houden. Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt. Het is dus geen verrassing om vaak gesprekken over veganistische hondendiëten te zien opduiken, zoals wanneer populaire sportfiguren updates op sociale media plaatsen over hun veganistische huisdieren of wanneer Gnasher, Dennis's hondensidekick in de Beano-strip, een voorliefde ontwikkelt voor vleesvrije worsten.

.