Kunnen honden alleen vegetarisch eten?

Mensen moeten begrijpen dat ze een heel ander spijsverteringsstelsel hebben. De behoefte aan eiwitten en calorieën verschilt dus ook. Als dit concept in gedachten wordt gehouden, is een vegetarisch dieet prima voor een hond, zegt hij. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee.

Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft. Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden.

De juiste balans tussen verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Belangrijke supplementen Vegetarisch eten voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, omnivore en meestal stevige eters zijn. Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Professionals in de verzorging van huisdieren die waarschuwen voor vegetarische diëten voor honden en katten, voelen zich in in de zorgen van eigenaren van gezelschapsdieren die tot deze beslissingen leiden.

Hoewel sommige mensen beweren dat hun honden gedijen op een vleesvrij dieet, uiten veel experts hun bezorgdheid dat een veganistisch maaltijdplan voor honden de voedingsbehoeften voor een echt gezonde hond mist. Daarom, en het feit dat sommige honden allergisch zijn voor dierlijke eiwitten, zullen dierenartsen en erkende dierenvoedingsdeskundigen soms speciaal ontworpen vleesvrije diëten voorschrijven om honden met allergieën en andere soorten gezondheidsproblemen te behandelen. Het is interessant op te merken dat het toevoegen van voedsel aan een reeds compleet commercieel dieet daadwerkelijk voedingstekorten kan veroorzaken; het toevoegen van gekookte kip verandert bijvoorbeeld de calcium-fosforverhouding, wat vooral belangrijk is voor opgroeiende honden. Maar je zult ook artikelen vinden die sterk in tegenspraak zijn met deze theorieën en dierenartsen en experts die er erg voor zijn honden een eiwitrijk vleesdieet te voeren.

Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt. Door plantaardige eiwitbronnen te gebruiken, kan deze reactie worden vermeden, waardoor vegetarische of veganistische diëten geschikt zijn voor dieetproeven. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn. Het is echter belangrijk om uw hond een 'compleet' commercieel dieet te geven om ervoor te zorgen dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt.

Dat betekent dat honden aantoonbaar een voordeel hebben als het gaat om het mogelijk verplaatsen naar een vleesvrij dieet. Dr. M Murugesan, een dierenarts van de overheid, zegt dat, hoewel honden kunnen overleven op een vegetarisch dieet, dit niet noodzakelijk betekent dat het gezond is. Soms lijden de honden aan diabetes, hartproblemen en obesitas die rechtstreeks verband houden met een onnatuurlijk dieet, zegt Dr.

Venkateswaran die verschillende gevallen van obesitas bij honden heeft gezien als gevolg van een grote inname van koolhydraten. Maar er is nog een even overtuigende denkschool die zegt dat vegetarisch eten goed kan zijn voor de honden.