Kunnen honden overleven op vegetarisch dieet?

Het korte antwoord is dat ja, technisch gezien, honden kunnen overleven en het zelfs goed kunnen doen op een veganistisch of vegetarisch regime, zegt Cummings Veterinary Medical Center aan de Tufts University. Lacto-ovo-vegetariër zijn brengt niet veel voedingsuitdagingen voor mensen of honden met zich mee. Eieren hebben zelfs de hoogste biologische waarde van alle eiwitbronnen die vaak worden gebruikt in voedsel voor huisdieren. De biologische waarde van een eiwit meet het vermogen om de individuele aminozuren te leveren die een dier nodig heeft.

Eieren zijn een uitstekende eiwitbron voor honden. Zelfs veganisme dat een dieet consumeert dat geen dierlijke producten bevat, hoewel een beetje lastiger, is mogelijk voor honden. De juiste balans tussen verschillende plantaardige eiwitbronnen (bijv. Belangrijke supplementen Vegetarisch eten voor honden maken is gemakkelijk omdat honden, net als mensen, omnivore en meestal stevige eters zijn.

Recepten voor vegetarische en veganistische honden zijn beschikbaar, maar merk op dat als een hond te weinig eiwitten, calcium of vitamine D krijgt, zijn of haar gezondheid in gevaar kan komen. Bovendien, wanneer een hond een hoog veganistisch dieet of een plantaardig dieet volgt, moet worden begrepen dat planten langere verbindingen hebben in vergelijking met vlees, dus het lichaam vindt het moeilijk om die schakels die beschikbaar zijn in plantaardig materiaal af te breken. Ze zegt dat honden in staat zijn om een vegetarisch of veganistisch dieet te volgen, wanneer ze echt goede genetica hebben. Het is echter belangrijk om uw hond een 'compleet' commercieel dieet te geven om ervoor te zorgen dat uw hond een uitgebalanceerd dieet krijgt.

Studies hebben aangetoond dat moedermelk van moeders die vlees aten maar liefst 36% meer gifstoffen bevatte dan degenen die vegetarische diëten aten. Helaas kunnen katten niet overleven op een veganistisch of vegetarisch dieet en moeten ze altijd een vleesdieet krijgen. Honden hebben het erg moeilijk om cellulose af te breken; je merkt misschien dat als je je hond een stuk rauwe wortel geeft, het er aan de andere kant vrijwel hetzelfde uitziet, zodat hij geen voedingsstoffen uit die wortel opneemt. De aanpassing maken Om te helpen bij de aanpassing aan een vegetarisch of veganistisch dieet, begin met het mengen van het vegetarische voedsel met wat je gewoonlijk serveert.

Veel veganistische honden en katten genieten van een uitstekende gezondheid, en een veganistisch dieet voor je gezelschapsdier is ethisch consistent met de dierenrechtenfilosofie. Dopamine wordt gemaakt van het aminozuur tyrosine, dus het voeren van een dieet met veel tyrosine helpt uw hond de basisbouwstenen te geven die nodig zijn voor de productie van dopamine. Veel dierenartsen in de stad zeggen dat ze vaak vinden dat de reden dat huisdieren zich onwel voelen een vegetarisch dieet was. Door plantaardige eiwitbronnen te gebruiken, kan deze reactie worden vermeden, waardoor vegetarische of veganistische diëten geschikt zijn voor dieetproeven.

Maar er is nog een even overtuigende denkschool die zegt dat vegetarisch eten goed kan zijn voor de honden. Nadat u honden of katten hebt overgeschakeld op een veganistisch dieet, moet u ze nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat hun nieuwe dieet met hen overeenkomt, vooral als ze nog puppy's of kittens zijn. Als je een veganistisch of vegetarisch dieet voor je hond of kat overweegt, is er veel om over na te denken, zegt Larsen. Om onevenwichtigheden of tekortkomingen in het dieet van een huisdier goed te maken, wenden mensen die ervoor kiezen om honden en katten vegetarische of veganistische diëten te voeren, vaak voedingssupplementen.